Raskrinkavanje.ba

Espreso.co.rs → ZAMENILA SAM OKO 5.000 BEBA: Medicinska sestra obolela od raka, pa na samrti iznela JEZIVO PRIZNANJE (FOTO)

08.04.2019
Tekst članka

Neki su se zbog nje i razveli

Elizabet Mveva, bivša medicinska sestra koja boluje od raka, svoje je grehe odlučila da okaje na bolničkom krevetu.

Naime, Mveva je priznala kako je iz zabave u 12 godina zamenila oko 5000 beba dok je radila u bolnici The University Teaching Hospital u Zambiji.

 

- Imam rak i u terminalnoj sam fazi i znam da ću uskoro da umrem. Želim priznati svoje grehe pred bogom i ljudima kojima sam nanila štetu. Nemam više šta skrivati, zamenila sam oko 5000 beba - priznala je Elizabet.

 

- Činila sam to iz zabave i neke navike. Znam da sam pogrešila pred bogom i svojim Zambijcima. Neka mi oproste zbog svega što sam učinila toj nedužnoj djci. Prouzrokovala sam i razvod nekoliko parova koji su nakon odlaska na DNK test otkrili kako deca nisu njihova - rekla je.

- Mnogim sam majkama prouzročila patnju time što su dojile djcu koja nisu bila njihova. Ne želim ići u pakao zbog toga, zaista mi je žao - bila je očajna.

Mveva je takođe dodala da se radi o deci rođenoj između 1983. i 1995., stoga ih poziva da se testiraju ako imalo sumnjaju u svoje podreklo.

Članak indeksiran 22.12.2022. Zadnji put osvježen 22.12.2022.

Ocijenjeno u analizi