Limun se može dodati u bilo koja jela: postaće profinjenija, ukus i miris će se promeniti. Razne salate, sosovi, supe, jela od ribe i mesa koristiće samo ako im dodate aromatičnu kiselost!
Kora limuna je sposobna da neutrališe ćelije karcinoma i ukloni štetne toksične supstance iz tela. Zbog toga se limun često preporučuje da se koristi kao preventivna mera koja pomaže telu da se nosi sa bilo kakvim poremećajima u radu.
KAKO KORISTITI LIMUNOVU KORU
Limun pomaže u suočavanju sa mnogim svakodnevnim poteškoćama: sok dobro čisti razne površine i osvetljava kožu lica, kora osvežava vazduh i odbija insekte.
Kora limuna može se sušiti kao i zamrznuti. Veoma dobar način za uzimanje hranljivih sastojaka je pravljenje limunskog praha od sušene limunove korice u blenderu. Ovaj prah daje poseban ukus pečenim
proizvodima, možete ga dodati salatama, žitaricama, čaju i kafi.
Ako limunu u prahu dodate šećer, dobićete nešto zaista ukusno: limunski šećer! Šećer, pomešan sa fino mlevenom koricom, upije esencijalna ulja i postaće nezamenljiv u vašem domu. Miriše tako ukusno i neverovatno!
Preporučuje se žvakanje limunove kore sa smanjenim apetitom, za poboljšanje varenja i metaboličkih procesa, za dobru funkciju žučne kese. Pored toga, kora ublažava upalu: ako grlo počne da boli, odmah žvakajte mali komad – odmah će se osećati bolje.
Recite svojim voljenima o prednostima smrznutog limuna. Ovaj proizvod nema premca!