Kako biste iskusili sve dobrobiti limuna, isprobajte naše savjete u praksi. Jedini lijek koji vas može spasiti od nevolja!
smrznuti limun
Dovoljno je oprani limun staviti u hladnjak na nekoliko sati pa ga naribati. Možete koristiti ne samo koru, već i mljevenu pulpu.
Limun se može dodati u svako jelo: postaje profinjeniji, a okus i miris se mijenjaju. Razne salate, umaci, juhe, riblja i mesna jela uspjet će samo ako dodate aromatičnu kiselinu!
Kora limuna je u stanju neutralizirati stanice raka i ukloniti štetne toksine iz tijela. Stoga se limun često preporuča kao preventivna mjera koja pomaže tijelu da se nosi s bilo kakvim radnim preprekama.
Kako koristiti koricu limuna
Limun pomaže kod mnogih svakodnevnih poteškoća: limunov sok dobro čisti razne površine i posvjetljuje kožu lica, a kora osvježava zrak i odbija insekte.
Korica limuna se može sušiti ili zamrznuti. Sjajan način da dobijete hranjive tvari je da napravite prah od limuna sa suhom limunovom koricom u blenderu. Ovaj prah daje poseban okus pečenim proizvodima, a možete ga dodati u salate, žitarice, čaj i kavu.
Ako limunovom prahu dodate šećer, dobivate nešto vrlo ukusno: limunov šećer! Šećer se miješa sa mljevenom ljuskom koja upija eterična ulja i postaje nezamjenjiva u vašem domu. Miriše tako ukusno i nevjerojatno!
Žvakanje kore limuna preporučuje se kod smanjenja apetita kako bi se poboljšala probava i metabolički procesi za dobar rad žučnog mjehura. Također, kora ublažava upalu: ako vas grlo počne boljeti, odmah prožvačite mali komadić — odmah će vam biti bolje.