Raskrinkavanje.ba

Alternativna televizija (.rs) → Zašto je dobro staviti aluminijumsku foliju ispod kreveta?

02.02.2024
Tekst članka

Svake noći se budite, a ujutro ste toliko umorni kao da niste ni spavali?

Jedan od razloga može biti taj što spavate na mjestu s lošim zračenjem podzemnih voda.

U tom slučaju, prva pomoć je razmještaj namještaja pri čemu su ključna mjesta na kojima provodimo najviše vremena: krevet, radni stol, sofa, fotelja...

Najopasnije mjesto ipak je krevet u kojem spavamo, jer u njemu provodimo najviše vremena. No ako imate malu sobu, ponekad ga nije moguće pomjeriti.

Šta učiniti u tom slučaju?

Kako bi se zaštitili od zračenja podzemnih voda, može vam pomoći nešto što baš svi imaju u kuhinji - aluminijumska folija.

Blago zgužvanu alu-foliju u više slojeva stavite ispod kreveta na način da je sjajna strana okrenuta prema dole. To bi trebalo poput ogledala odbiti i umanjiti štetno zračenje, savjetuje "Jutarnji.hr".

U stara vremena u te su se svrhe koristile pšenična slama i trska, a neka istraživanja su potvrdila da ovi materijali pružaju jak otpor zračenju podzemnih voda.

Spavate li na ozračenom mjestu i stavite prostirku od slame ispod kreveta, trebali bi već nakon nekoliko noći osjetiti poboljšanje.

U svakom slučaju, čak i ako je naučnim dokazima za ovo teško govoriti, vrijedi probati ovaj trik jer ne može da naškodi.

Članak indeksiran 05.03.2024. Zadnji put osvježen

Ocijenjeno u analizi