Raskrinkavanje.ba

Urban feniks → ZAŠTO JE MEDDŽIDA TOLIKO VAŽNA???

29.12.2017
Tekst članka

Pravosudni ogranak SDA kriminalne hobotnice iz dana u dan nam servira nove dokaze o svom postajanju, ali i modalitetima rada i jatacima koji slijepo služe u mnogim institucijama koje su na budžetu ili shodno zakonima prikupljaju sredstva za svoj (ne)rad. Tako iznenađenjima FTV nikad kraja, a jučerašnji skandal sa gostovanjem potpuno nevažne i beznačajne gošće kakva je penzionerka Meddžida Kreso, upućuje na činjenicu da braća Čamapra, mogu uvijek uticati na uredništvo ovog javnog servisa i osigurati gostovanje članu ovog klana

Meddžida Kreso već više od godinu dana nije predsjednica Suda BiH, i po odlasku sa funkcije je gostovala, naravno, na ovom javnom servisu, gdje je konstatovala da osjeća olakšanje od kada ne rukovodi Sudom BiH.

Ono što najviše brine jeste da nikada nije ponudila odgovor javnosti ko je to pravosudna mafija, koju je spomenula upravo na ovom javnom servisu prije nekoliko godina, ili barem šta je uradila da se barem jedan član pravosudne mafije procesuira.

Od svega stiče se dojam da je ustvari, ona (p)ostala dio te iste mafije, jer sve što se nakon toga intervjua događalo navodi na takav zaključak.

Montirani procesi, optužnice, zatim medijsko iživljavanje na političarima, pravosudnim radnicima, advokatima, ili davanje povlaštenog položaja kriminalcima sa višedecenijskim kaznama, poslušnim nosiocima pravosudnih funkcija, zapošljavanje djece podobnih i slične aktivnosti su bili Kresin specijalitet, koji je odrađivala veoma strastveno u korist mreže koja se isplela u bh pravosudu, a za korist SDA.

Davanje medijskog prostora na javnom servisu sutkinji koja odlazi u penziju je ništa drugo nego izrugivanje javnosti i pokazivanje političkih mišića drugim nosiocima pravosudnih funkcija koji ostaju, kako bi pomislili da ova hobotnica ima neku nadrealnu snagu, a u biti, radi se o posljednjim trzajima jednog korumpiranog sistema, koji na sreću, uz angažman novih, hrabrih i poštenih nosilaca pravosudnih funkcija, bh pravosuđe vodi ka ozdravljenju.

Progutaće javnost i ovaj nastup jedne poluishlapjele starice koja je mržnjom i korupcijom upravljala Sudom BiH 12 godina, ali ostaje FTV kao bastion odbrane interesa hercegovačkog klana Čampara-Zvizdić, koju građani trebaju trpiti još mjesecima da nas truju svojim neprofesionalizmom i zaštitom interesa SDA.

Srećom, federalni parlament je već pokrenuo postupak za izbor novog Upravnog odbora FTV koji bi već početkom naredne godine trebao pokrenuti proceduru izbora novog menadžmenta.

A do tada, sreća pa na kablovskoj ima puno boljih i objektivnih kanala i programa.

Članak indeksiran 05.01.2018. Zadnji put osvježen 10.01.2018.

Ocijenjeno u analizi