ZASTRAŠUJUĆA CRVENA TAČKA NAD BALKANOM, SPREMA SE NOVI HAOS: Najava novih udara, UPOZORENJE GRAĐANIMA!

Izvor/medij: Novi
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Zemljotresi kao prilika za klikove

Zemljotres koji je jutros pogodio Albaniju, a koji se snažno osjetio i u Crnoj Gori i cijelom regionu, jedan je od najjačih instrumentalno registrovanih pored onog iz 1979. godine, izjavila je načelnica u Zavodu za seizmologiju Jadranka Mihaljević

Jutros u osam časova zemljotres je pogodio Zaječar, a potresi koji su pogodili Albaniju, južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Bosnu i Hercegovinu osjetili su se snažno i u Beogradu.

 

- U 08:00 časova po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 2.4 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Zaječar. Intezitet u epicentru procenjen je na III stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog inteziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti - saopšteno je iz Seizmološkog zavoda.

1

Kako se na svjetskoj mapi potresa može videti velika crvena tačka stoji nad teritorijom Balkana i označava veliki broj snažnih potresa u prethodnih 24 sata, a jaki zemljotresi zabilježeni su i u posljednjih sat vremena.

Najavljeni su i novi udari, a najcrveniji na mapi je upravo Balkan, koji se od jutros sve vrijeme trese, a očekuje se još dodatnih udara zemljotresa.

EMSC je javio da je danas u 10 i 19 sati jak potres zatresao BiH. Prema prvim informacijama potres je bio jačine 5.2 po Rihteru.

 

Podsjetimo, najmanje sedam osoba je poginulo u snažnom zemljotresu, jačine 6,4 jedinice po Rihteru koji je jutros u 3.54 pogodio neposrednu okolinu albanskog grada Drača, a osjetio se u cijelom regionu.

Više od 300 povrijeđenih. Ubrzo potom usledio je još jedan snažan zemljotres jačine 6,5 stepeni. Spasilačke službe su primile oko 400 poziva sa molbom za pomoć, navodi albanski list.

(Novi.ba/Alo.rs)
 

Članak indeksiran 27. 11. 2019 Zadnji put osvježen prije 10 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me