Zbog rahmetlije (pokojnika) na gajbi pive: “ŽUJA” SPREMA DAROVE ZA PORODICU I DŽEMAT U KOJEM JE KLANJANA DŽENAZA

Izvor/medij: Najportal (.ba)
Ocjena: Lažna vijest Ispravljeno
Raskrinkano u: Neoznačena satira kao lažna vijest: Nije tačno da “Ožujsko traži ožalošćene”

-

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija sa dženaze (sahrane). Neposredno prije obavljanja vjerskog obreda, ispod sanduka je postavljena gajba ožujskog piva, što se može vidjeti i na slici.

I dok traju rasprave da li je postavljanje ambalaže alkoholnog pića za potrebe vjerskog obreda dozvoljeno ili ne, u marketing službi Zagrebačke pivare ‘trljaju ruke’. Za samo nekoliko dana, dvije najuspješnije reklame za ‘Žuju’ su iz Bosne i Hercegovine.

Marketing služba kompanije istražuje u kojem je mjestu mogla biti snimljena ova fotografija. Nagađa se da je fotografija snimljena u Konjodoru kod Bužima, Brižđu kod Žepča, Zahirovićima kod Srebrenika…

Razlog istraživanja jeste da je ova kompanija spremna nagraditi ožalošćenu porodicu u vidu refundacije troškova dženaze, a nije isključena ni izdašna donacija za džemat.

Iz ove kompanije tvrde da će vrlo brzo saznati informacije o snimljenoj fotografiji, kako bi čim prije posjetili ožalošćenu porodicu i uručili nagradu, dakako uz njihov pristan (Naj portal)

Članak indeksiran 29. 03. 2021 Zadnji put osvježen prije 8 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me