Raskrinkavanje.ba

Kreacije → Zdravko Čolić iznenadio javnost: Napokon priznao da je on otac Amira Kazića Lea

06.07.2018
Tekst članka

Ne postoji stanovnik Balkana koji nije čuo za mega zvijezdu Zdravka Čolića koji žari i pali ovom regijom več nekoliko decenija. On je ovih dana odlučio da nakon puno godina prizna nešto što se godinama samo nagađalo.

Jedan regionalni tabloid je objavio, kako navode ono što je popularni pjevač rekao njima, a to je da je on otac popularnog pjevača Amira Kazića Lea. Ovakve priče su već kružile dugi niz godina, a sličnost se primjećivala i u izgledu kao i u načinu pjevanja oba pjevača, navodi portal satiranje . com.

 

Ovaj portal navodi da Leo nikada nije imao namjeru da kopira Čolića, već da je jednostavno to sve bilo u njemu, a sada se , navodno, saznaje i razlog za toliki sličnost između ova dva pjevača.

Leo je rođem 17.oktobra kod Sanskog Mosta, a prva iskusta je stekao u Kulturno- umjetničkom društvu Grmeč. Sa muzikom se ozbiljnije počeo baviti u srednjoj školi, a profesionalnu karijeru je počeo 1989. godine. Velika prekretnica u njegovoj karijeri je bila početak saradnje sa legendarnim kompozitorom Đorđem Novkovićem.

Leo je bio učesnik mnogih festivala širom regije a značajne rezultate je postigao na festivalu Dora, kao i na festivalu muzike u Opatiji, dok je velike nagrade dobijao i na nekadašnjem bihaćkom festivalu.

Najveći hit u svojoj karijeri je imao kada je uradio duet sa Severinom, koji se zvao”Kreni” i koji je u tom periodu držao prvo mjesto nekoliko mjeseci na svim top listama širom regije.

Iza sebe ima nekoliko albuma, a priča se da je upravo krenuo sa radom na objavljivanju novoga albuma koji će biti nešto sasvim drugačije od onoga što smo navikli od Lea. Da li će i Zdravko Čolić pomoći Leu oko ovoga novog albuma ostaje tek da se vidi.

Članak indeksiran 19.03.2019. Zadnji put osvježen 19.03.2019.

Ocijenjeno u analizi