Raskrinkavanje.ba

Dobar Dan → Zdravko Čolić nakon 52 godine, odlučio da prizna sina: I on je poznati pjevač, neće vam biti dobro kad ga vidite

08.12.2019
Tekst članka

Riječ, dvije o najpoznatijem vokalu koji se pojavio n Balkanu u posljednjih 30 godina, a to je sasvim sigurno Zdravko Čolić. Naime, iako je nastupio na Euroviziji davne 1973. s pjesmom “Gori vatra”, eurovizijski fanovi iz cijelog svijeta i dalje pomno prate Čolino dijelo i cjelokupni rad u posljednje vrijeme.

Sada se pojavila urnebesna usporedba na društvenim mrežama, gdje je netko napisao tekst u kojem je rekao da je Čola nakon 50 ili više godina odlučio priznati svog sina.

 Zdravko, do svoje 52. godine, nikada ranije nije prepoznao Amir Kazića Lea. Ta je tajna bila u njemu svih ovih godina, ali nakon svega on je odlučio priznati nekim medijima da je Amir zapravo njegov sin. Mnogo je puta rečeno da Leo oponaša Zdravka Čolića i da slično pjeva i njemu. Međutim, ti su mediji priznali da ga nije oponašao, ali da je on zapravo isti Čola – piše na stranici.

Amir Kazić Leo rođen je 17. listopada u Vagi u mjestu Tomina u Sanskom Mostu. Već u mladosti stekao je svoja prva glazbena iskustva kao član kulturno-umjetničkog društva „Grmeč“. Muzikom se ozbiljno počeo baviti u srednjoj školi, a 1989. započeo je prvu suradnju s glazbenicima iz Hrvatske.

1995. upoznaje Đorđa Novkovića i tako označava prekretnicu u Leovoj karijeri. Nakon godinu dana uspješne suradnje, Leo je nastupio na hrvatskoj “Dori” 1996. godine u Opatiji, kada nije ostao ravnodušnim ni publiku, ni glazbene kritičare izvedbom pjesme “Do posljednjeg daha”.

Članak indeksiran 11.12.2019. Zadnji put osvježen 11.12.2019.

Ocijenjeno u analizi