Raskrinkavanje.ba

Fazon → ZDRAVKO ČOLIĆ NAKON 52 GODINE SAKRIVANJA, KONAČNO PRIZNAO DA IMA I SINA: ON JE TAKOĐER POPULARNI PEVAČ I MNOGO LIČE!

10.12.2019
Tekst članka

Iako je na Euroviziji nasupao davne 1973. godine s pjesmom “Gori vatra”, eurovizijski fanovi iz čitavog svijeta i dan dans pomno prate rad Zdravka Čolića.

 Prije nekoliko dana se na društvenim mrežama pojavila urnebesna usporedba, gdje je jedan korisnik napisao tekst kako je Čola nakon više od 50 godina odlučio da prizna sina. “Čola sve do svoje 52 godine, nije nikada priznavao pjevača Amara Kazića Lea , kao svog sina.

 

Ova tajna je bila u njemu sve te godine, ali se ipak poslije toliko vremena odlučio da nekim medijima prizna da je Amir zapravo njegov sin. Čak se mnogo puta govorilo o tome, kako Leo oponaša Zdravka Čolića, te da jako slično pjevaju. Ali ipak ovi mediji su priznali kako on njega nije oponašao, već da je zapravo isti Zdravko”, pisalo je na stranici.

Treba napomenuti kako je riječ o satiričnoj stranici, a ovu vijest bi okarakterisali kao urnebesno poređenje. Amir Leo inače je rodom iz Sanskom Mosta, a rođen je 17. oktobra. Tu je išao u KUD Grmeč, a pjevanjem se počeo baviti početkom srenje škole. Bavio se pjevanjem pretećno zabavne muzike, neki njegovi stariji albumi su zabilježili veliki uspjeh u javnom sektoru.

Pored toga što se bavi pjevanjem, malo je poznato i da je pisao muziku i tekstove za druge estradne umjetnike. Pored svega nabrojanog, Leo se okušao i u branši glume. Iako u svojim pjesmama pjeva o nesretnim ljubavi, nedavno je sa svojom suprugom Bibom proslavio 30. godišnjicu braka, koja izbjegava pojavljivanje u javnosti. Za svoju suprugu kaže da mu je ujedno i najveći kritičar.

Izvor: magazindan.info

Članak indeksiran 11.12.2019. Zadnji put osvježen 11.12.2019.

Ocijenjeno u analizi