Zdravko Mamić pobjegao iz Međugorja u Emirate?

Izvor/medij: Kvaka
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Odbjegli Mamić je ipak u Hercegovini

Zdravko Mamić pobjegao je iz Međugorja u Ujedinjene Arapske Emirate, nakon što je čuo da bi ga BiH mogla izručiti Hrvatskoj, piše Večernji list.

Navodno je pobjegao kod brata Zorana Mamića u Ujedinjene Arapske Emirate. Prema saznanjima Večernjeg lista, bijeg je planiran, a avion kojim bi pobjegao bio je u Mostaru.

Podsjetimo, Vrhovni sud je ukinuo rješenje Županijskog suda u Osijeku iz jula, kada je optužno vijeće odbilo zahtjev USKOK-a za istražni zatvor u tom, drugom sudskom postupku. Predomisle li se osječki suci pa ipak izvijećaju novi istražni zatvor, otvorit će to vrata ka mogućem izručenju Zdravka Mamića u ruke hrvatskog pravosuđa.

Sud će odlučivati 30. novembra. Ako je Zdravko Mamić ipak pobjegao u UAE, priča s izručenjem mogla bi se zakomplicirati.

Mamiću je, podsjetimo, određen istražni zatvor nakon što je u junu nepravosnažno osuđen na šest i pol godina zatvora u prvom postupku, gdje se njega, brata mu Zorana, Damira Vrbanovića i Milana Pernara tereti za izvlačenje 116 miliona kuna iz Dinama.

(Redakcija)

Članak indeksiran 17. 11. 2018 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me