Željko Komšić novinaru Tanjuga: "Priznaj da je u Srebrenici bio genocid"

Izvor/medij: Tanjug
Ocjena: Klikbejt Lažna vijest
Raskrinkano u: Komšić novinaru Tanjuga nije rekao: "Priznaj da je u Srebrenici bio genocid"

Incident se dogodio nakon pitanja o zahtevu za vraćanje dejtonskih nadleznosti Republici Srpskoj na šta je Komšić uzvratio: "O čemu mi onda pricamo?! Na šta treba da se svede ovo? Da će on (Dodik) napraviti ponovo vojsku Republike Srpske koja nastavlja tradiciju Vojske Republike Srpske koja je počinila genocid u Srebrenici?"

SARAJEVO - Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić danas je prekinuo intervju za TV Tanjug, a povod za to je bio to što je novinar odbio zahtev Komšića da "prizna" da se u Srebrenici desio genocid.

To je je bio Komšićev razlog da demonstarativno prekine injtervju koji je do tada tekao u polemičkom, ali korektnom tonu.

 

"O čemu da se dogovaramo, Dodik problem"

Komšić je pre nego što je prekinuo intervju za TV Tanjug, jer je novinar odbio da "prizna" da se u Srebrenici desio genocid, rekao da se od političara u BiH ne može očekivati da se dogovaraju o rasturanju zemlje, a za srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika rekao da predstavlja najveći problem.

Razgovor o izvornom Dejtonu, zakonima i Vojsci Republike Srpske, doveo je do priče o genocidu u Srebrenici i presudi Međunarodnog suda pravde, sa kojom se novinar nije složio, što je bio Komšićev razlog da prekine intervju koji je do tada tekao u polemičkom, ali korektnom tonu.

 

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Članak indeksiran 10. 11. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me