Raskrinkavanje.ba

Nasevesti24 → Željko Komšić opasno zaprijetio: Imam lijek za Milorada Dodika!

11.10.2018
Tekst članka

Novoizabrani hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da očekuje da će kod kolege iz Predstavništva Šefika Džaferovića imati podršku u stavovima kojima će, kako navodi, štititi poziciju BiH u odnosima sa komšijama.

“Želim da budemo mudri i da na očekivani Dodikov populizam odgovoramo ‘hladne glave’. Moramo tražiti nove prijatelje Bosne i Hercegovine u svijetu, posebno među članicama NATO i Evropske unije”, rekao je Komšić, prenosi agencija Tanjug.

On je napomenuo da razdvaja “ono što će biti saradnja mene i gospodina Džaferovića kao članova Predsjedništva, te pozicija koje zauzimaju političke stranke”.

“Ono što želim da vjerujem je da ćemo gospodin Džaferović i ja biti naredne godine u Srebrenici, na Kazanima, u Grabovici, zajedno. Očekujem da ću imati kod njega podršku u stavovima kojima ćemo štititi poziciju Bosne i Hercegovine u odnosima sa komšijama”, rekao je Komšić.

Istovremeno je zatražio od građana BiH da sačekaju sa osudama i pruže priliku njemu i njegovom timu, tvrdeći da će raditi drugačije.

Komšić je naglasio i da je “borba protiv negiranja genocida i ratnih zločina”, kao i suočavanje sa prošloću, temelj pomirenja u BiH.

bhdijaspora.net

Članak indeksiran 23.10.2018. Zadnji put osvježen 23.10.2018.

Ocijenjeno u analizi