Raskrinkavanje.ba

Lifestyle Dom → ŽENE, NIKAKO NE IGNORIŠITE OVAJ VELIKI PROBLEM…DLAKE NA BRADI SI OZBILJNA OPASNOST! ZNATE LI ZAŠTO IH IMATE?!

30.04.2022
Tekst članka

Danas ćemo pisati o jednoj temi kojoj je posvećeno premalo pažnje, a koja se tiče zdravlja. Naime, poznato je da za razliku od muškaraca, žene imaju veće šanse da obole od neke bolesti, jer je njihov reproduktivni sistem stvoren tako da su podložnije bolestima u donosu na muškarce. Dovoljan nam je primjer samo menstruacija, porođaj kada su hormoni u ludilu.

Tada dođe do divljenja ženskih hormona, te djeluju tako da kada žena ostane trudna, mali je borj onih koji poslije trudnoće ne zadrže kilograme. Danas ćemo goovriti o suvišnim dlakama na licu, koje su veliki problem za žene.

Česta pojava je da imate dlačice na licu, ali kada su one veće i vidljivije to nije dibro. Mnoge se odluče na depilacije i na čupanje pincetom. Koliko god da ih uklonite one će opet narasti. To je povezano sa poremećajem hormona, a svjetski naučnici su posvetili pažnju tome. Zaključili su da ovo može biti veliki zdravstveni probelm, jedan od primjera je poblem sa policističnim jajnicima, a da toga niste svjesni.

Članak indeksiran 09.11.2022. Zadnji put osvježen 09.11.2022.

Ocijenjeno u analizi