Živim u Njemačkoj i zaradim svaki mjesec preko 5 hiljada eura, a radim kao medicinska sestra: Kupila sam stan i auto za 6 mjeseci, a u Bosni sam mogla samo sanjati o tome

Izvor/medij: Lajkaj
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Bolnice od čokolade i kuće od marmelade

AKO VAS ČUDI ŠTO JE ŽELJELO ŽIVATI U NJEMAČKOJ, OVA DJEVOJKA JE ODLUČILA VAŠE ISKUSTVO NA ŠTA NAPISATI. PROČITAJTE I TAKO ŠTO JE OVO ZNAČIO.

 

Rođen sam u Zenici, dugo sam tamo živio, radio sam u pekari za plaću od 600 KM, a to nije bila obična, jedva sam preživio i od te plaće sam jedva mogao kupiti osnovne stvari za sebe i nisam mogao ni sanjati da uštedim. U osnovi su troškovi bili režijski troškovi i hrana, a od uštede se nije ništa postiglo. I nakon te duge borbe i borbe, odlučila sam da položim potvrdu sa sestrom u Doboju kako bi mogla raditi kao medicinska sestra u Njemačkoj, razlog za to je bila reklama u kojoj je napisala da im nedostaju medicinske sestre, rekla je ova djevojka koja bio iskren.

Ona je dodala da je uspjela šest mjeseci uštedjeti u Njemačkoj da kupi manji stan u Bosni, kao i automobil. I kaže za BiH da je lijepa zemlja to, ali da ona uopšte ne zadovoljava osnovne egzistencijalne uvjete života.

Sada se pitamo da li ste pročitali ovaj tekst i na šta konkretno mislite o životu u Njemačkoj, da li je sve tako fenomenalno ili nije, vjerujete li, o čemu govore, dragi moji, budite iskreni prema nama. Je li moguće da med zaista postoji med i mlijeko kako se šuška ili ne? Hvala što ste nas pratili, došli smo da se družimo, hvala što ste nas pratili kao i puno puta prije.

Članak indeksiran 10. 12. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me