Raskrinkavanje.ba

O svemu → ŽIVIM U NJEMAČKOJ I ZARADIM SVAKI MJESEC PREKO 5 HILJADA EURA, A RADIM KAO MEDICINSKA SESTRA! KUPILA SAM STAN I AUTO ZA 6 MJESECI, U BOSNI SAM MOGLA SANJATI SAMO O TOME!

22.05.2021
Tekst članka

Jeste li se ikada zapitali kako je to živjeti u Njemačkoj? Ova djevojka je pisala o svojim iskustvima tamo, a pogledajte šta to ona kaže. “Ja sam dugo godina živjela u Zenici, od samog svog rođenja.

Život tamo nije neki bogati, radila sam u pekari za platu od 600KM i tako preživljavala. Ja od te plate nisam uspjela ništa da uštedim. Svu sam platu, čim bih je dobila odmah raspodijelila, platila režije, malo hrane i ništa meni ne bi ostalo da imam za uštedu.
Nakon te borbe i muke ja sam odlučila položiti certifikat u Doboju, kako bih mogla da počnem da radim u Njemačkoj kao medicinska sestra. Ja sam pročitala oglas u kojem je pisalo da im fali medicinskih sestara.” – riječi su ove djevojke.

Dodala je kako je za 6 mjeseci boravka tamo uspjela uštedjeti za jedan manji stan i auto koje je u potpunosti otplatila. Kaže kako joj je život sada dosta bolji i da je zemlja lijepa, dodavši i kako je Bosna i Hercegovina lijepa, ali ne ispunjava osnovne egzistencijalne uvjete.
aktuelnevijesti.info

Članak indeksiran 13.08.2021. Zadnji put osvježen 13.08.2021.

Ocijenjeno u analizi