Živim u Njemačkoj i zaradim svaki mjesec zaradim preko 5 hiljada eura, a radim kao medicinska sestra. Kupila sam stan i auto za 6 mjeseci u Bosni sam mogla sanjati samo o tome

Izvor/medij: Aktuelne Vijesti
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Bolnice od čokolade i kuće od marmelade

Jeste li se ikada zapitali kako je to živjeti u Njemačkoj? Ova djevojka je pisala o svojim iskustvima tamo, a pogledajte šta to ona kaže.

“Ja sam dugo godina živjela u Zenici, od samog svog rođenja. Život tamo nije neki bogati, radila sam u pekari za platu od 600KM i tako preživljavala. Ja od te plate nisam uspjela ništa da uštedim. Svu sam platu, čim bih je dobila odmah raspodijelila, platila režije, malo hrane i ništa meni ne bi ostalo da imam za uštedu. Nakon te borbe i muke ja sam odlučila položiti certifikat u Doboju, kako bih mogla da počnem da radim u Njemačkoj kao medicinska sestra. Ja sam pročitala oglas u kojem je pisalo da im fali medicinskih sestara.” – riječi su ove djevojke.

Dodala je kako je za 6 mjeseci boravka tamo uspjela uštedjeti za jedan manji stan i auto koje je u potpunosti otplatila. Kaže kako joj je život sada dosta bolji i da je zemlja lijepa, dodavši i kako je Bosna i Hercegovina lijepa, ali ne ispunjava osnovne egzistencijalne uvjete.

Članak indeksiran 10. 01. 2019 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me