ŽIVIM U NJEMAČKOJ I ZARADIM SVAKI MJESEC ZARADIM PREKO 5 HILJADA EURA, A RADIM KAO MEDICINSKA SESTRA. KUPILA SAM STAN I AUTO ZA 6 MJESECI U BOSNI SAM MOGLA SANJATI SAMO O TOME

Izvor/medij: Nove-Vijesti
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Bolnice od čokolade i kuće od marmelade

Ako ste se ikad zapitali kako je živjet u državi Njemačkoj , ova djevojka je napisala svoje iskustvo u Njemačkoj i proćitaj te šta kaže o tome:

“Ja sam rođena u Zenici , tamo sam živjela dugo i radila u pekari za platu od 600 KM koja nije bila redovna i tako jedva preživljavala. Od te plate sam jedva sebi osnovne stvari kupovala za život a o štednji nisam mogla ni sanjat. Trošovi su uglavnom bili na režije i hranu tako da od štednje nije bilo nista. Nakon te duge muke  i borbe , sa svojom sestrom sam položila cetifikat u Doboju , kako bi ko medicinska sestra mogla raditi njemačkoj, a razlog tom je bio oglas u kojem je pisalo  kako im fali medicinski sestara” , ovo je kazala ova djevojka. Na to je sve dodala kako je za šest mjeseci boravka u Njemačkoj uštedjela da kupi manji stan u Bosni  i auto. Za Bosnu i Hercegovinu kaže kako je to prelijepa država ali ne ispunjava osnovne egzistncijalne uvijete.

Članak indeksiran 10. 01. 2019 Zadnji put osvježen prije 4 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me