ZLATNA PRAVILA TRAVARKE IZ SIBIRA: Gazirano je OTROV, ali ako ovo budete koristili NE BOJTE SE BOLESTI

Izvor/medij: Srbija danas (.rs)
Ocjena: Pseudonauka Ispravljeno
Raskrinkano u: Viralni "savjeti sibirske travarke" ne temelje se ni na kakvim dokazima

Njeni saveti su popularni širom sveta.

Lidija Nestorovna Surina je biolog, fitoterapeut i travar već 40 godina. Objavila je nekoliko knjiga o lekovitom svojstvu lokalnih biljaka. Njeni saveti su popularni širom sveta.

- Danas se više razbolevamo, jer jedemo mnogo uvozne hrane. 65% mesa je uvozno, uvozimo i jedemo mnogo banana i pomorandži. Dobro je kada jedemo uvoznu hranu, ali samo 10 posto od ukuno unesene hrane u naš organizam. Kada jedete mnogo hrane koja nije sa našeg podneblja, onda nećete moći da se prilagodite uslovima mesta u kom živite. To je osnovni zakon prirode - rekla je čuvena travarka, pa otkrila šta hrana ustvari treba da bude:

- Hrana treba da bude lek, a lek treba da bude hrana.

- Jednom sam uzela ivan-čaj koji se proizvodi u fabrikama u Salehardu, Urengoju, Nadimu i Tjumenu kako bih proverila nivo vitamina u njima. Pokazalo se da ivan - čaj ima 6 puta više vitamina C nego limun - naglasila je Surina.

- Sam Ivan Grozni je još 1580. godine rekao: "Ako želite da osvojite zemlju, dovedite im tuđe proizvode!" E to mi danas sebi radimo - kaže ona.

- Mnoga hrana koju svakodnevo jedemo je smeće. Ovde mislim da gazirana pića, žvake itd. U njima je glavni sastojak aspartam (veštački zaslađivač) koji je 200 puta slađi od šećera. Što više piješ taj sok, više ti se pije i više ti se kupuje. A zemlja koja je proizvela ovo smeće samo se bogati.

Aspartam navodno dovodi do velikih komplikacija: smanjuje inteligenciju, uzrokuje glavobolju, mučninu, depresiju, bol u stomaku, mutan vid, uzbuđenje, nestabilan hod, oštećenje zglobova, gojaznost.

Surina traži da se svi zapitamo šta dajemo svojoj deci kada im dozvoljavamo da popiju čašu gaziranog soka!

- Beli hleb je prazan hleb. Kada se u stara vremena jeo beli hleb? Samo za praznike. Ostalo vreme se jeo hleb od celog zrna. Moja preporuka da se deci u vrtiću mesec dana daje kaša od zobi (ovas) i mleka, sa čim ćemo im pročistiti pluća. Drugi mesec da im se daje zob kuvana na vodi, sa čim ćemo im očistiti jetru. A zatim još tri nedelje produžiti davanje zobi  - naglašava Surina, pa dodaje:

- Sintetički vitamini nisu ništa bolji od droga. Svaki dan konzumirajte glog, neven, kamilicu i beli luk. To će vam više pomoći nego bilo koji sintetički vitamin.

Članak indeksiran 27. 02. 2023 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me