ZLATNI LJILJAN DOSLJEDAN: Komšić je 2006. proučio hatmu za duše šehida

Izvor/medij: Dnevnik.ba
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Lažna vijest
Raskrinkano u: Dnevnik i Poskok o “Komšićevoj fotografiji”

Društvene mreže večeras je osvojila fotografija na kojoj je Željko Komšić, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH, 2006. godine kada je prvi puta namenut, islamskom molitvom odao počast, kako je navedeno, na duše šehida.

dnevnik.ba

POVEZANO

Armija BiH - neformalna skupina građana bez zapovjednika, zločina i logora?

Društvene mreže večeras je osvojila fotografija izvještaja Dnevnog avaza iz 2006. godine na kojoj Željko Komšić, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH, a tada izabran prvi puta bošnjačkim glasovima za hrvatskog  člana državnog vrha, uz ex-reisa Cerića i muftije Islamske zajednice proučava hatmu poklonjenu pred duše šehida, kako je to i navedeno u Avazovom tekstu. 

Komšić je na fotografiji također kako se vidi proučio islamsku molitvu za šehide 2006. godine u sarajevskoj Medresi kada je prvi put bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Uz Komšića na fotografiji su i tadašnji reis, poglavar Islamske zajednice u BiH, Mustafa ef. Cerić i Haris Silajdžić, tadašnji bošnjački član Predsjedništva BiH. 

Komšić je  i 2010. godine, u svom drugom mandatu, također odavao počasti poginulim šehidima, odnosno, borcima tzv. Armije BiH koje Bošnjaci -muslimani nazivaju šehidima - vojnicima koji su poginuli u džihadu i na Allahovom putu.  Tada se poklonio i generalu tzv. Armije RBiH, Rasimu Deliću, osuđenom pred Haaškim tribunalom. 

Sam Komšić je nositelj najvećeg ratnog priznanja tzv. Armije BiH - Zlatni ljiljan. 

Hrvatski mediji u BiH danas su objavili fotografiju na kojoj je Komšić sa skupinom vojnika tzv. Armije BiH na njihovom položajima 1993. godine kada su napadali hrvatski gradić Kreševo u Središnjoj Bosni. 

Komšić je od jučer inauguriran u Predsjedništvu u Sarajevu i ovo je njegov treći mandat kojeg je osvojio zahvaljujući bošnjačkim glasovima, SDA-ovom inženjeringu i pomoći Islamske zajednice u BiH. Time su Bošnjaci po treći puta nametnuli Hrvatima u BiH hrvatskog člana Predsjedništva BiH. 

Dnevnik.ba 

Članak indeksiran 26. 11. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me