Raskrinkavanje.ba

Espreso.rs → ZLOČINAC NAD SRBIMA TRAŽI PRAVDU ZA DAVIDA: Komandant SAMIR SADIKOVIĆ ima PORUKU! (FOTO)

26.12.2018
Tekst članka

Samir Ćela Sadiković danas se ponovo oglasio putem društvene mreže Fejsbuk, nazivajući ministra policije Republike Srpske, Dragana Lukača, ratnim zločincem

Građane Banjaluke, predsedavajući Predsedništvom BiH, Milorad Dodik pozvao je na mir i uzdržanost, na poštovanje zakona i procedura usled nemilih događaja koji su se dogodili na protestu "Pravda za Davida" 

Komandant 4. Bataljona bugojanske brigade takozvane Armije BiH, Samir Ćela Sadiković, višestruki zločinac nad srpskim civilima i srpskom decom, sve vreme, zajedno sa svojim saborcima iz bugojanske muslimanske brigade, redovno učestvuje u protestu "Pravda za Davida". 

Naime, Samir Ćela Sadiković danas se ponovo oglasio putem društvene mreže Fejsbuk, nazivajući ministra policije Republike Srpske, Dragana Lukača, ratnim zločincem.

- Dobro jutro najhrabriji ljudi, dobro jutro moja B Luko. Ovom prilikom da poručim ratnom zločincu i ubici Lukaču da sam došao kući, može i mene da hapsi jer i ja sam Davor Dragičević – napisao je Sadiković na svom Fejsbuk profilu.

Samir Sadiković zvani Ćela, demobilisani je borac Armije BiH, koji je učestvovao u ratnim pohodima 1992. do 1995. godine. Otac je troje dece, nezaposlen je i neretko izaziva nerede zbog nezadovoljstva što nema posao od 1995. godine i živi u malom stanu.

eoma je aktivan na društvenim mrežama i svakoga dana koristi priliku da huška narod protiv državne vlasti u BiH, ali i u Srbiji, pogotovo nakon održanih protesta, veoma neprimerenim i nasilničkim objavama. On je i ranije na svom profilu pisao i pretio aktuelnoj vlasti u Banjaluci, etiketirajući sve neistomišljenike kao "fašiste" i pozivajući narod da izađe na ulice i blokira državu.

Samir Sadiković veoma je poznat javnosti u Bosni i Hercegovini, a o njegovoj naravi i delima kojima je sklon najbolje svedoči i to što je sam sebe nazvao "Gazijom". "Gazija" je bila počasna titula u Osmanskom carstvu, a koristi se za vojskovođe koji su se istakli u borbi protiv muslimanskih neprijatelja.

Prema pisanju medija u BiH, Sadiković je u proteklom ratu činio zločine nad srpskim civilima, a osim njega, u Banjaluci su bili i njegovi ratni drugovi Edin Barjaktarević, Hamza Krkalić, Fahrudin Mehinović, takođe, odgovorni za zločine nad Srbima, kao i još neki. Ovaj komandant se nakon toga nije libio da uputi i otvorene pretnje novinarima u Republici Srpskoj na svom Fejsbuk profilu, rečima da ide da napada novinare, jer pišu o njemu i pozivao svoje prijatelje da mu pošalju ko je sve izveštavao o njemu, kako bi se obračunao sa njima.

Podsetimo, nakon dešavanja na protestu u Banjaluci oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač koji je rekao da su se dešavanja na trgu pretvorila u suprotnost sa zakonom.

- Kao što vam je poznato nakon devet meseci održavanja jednog skupa koji je bio nelegalan, MUP Republike Srpske nije želio da spreči održavanje skupa sve dok se on održavao na miran i dostojanstven način. Ovde smo imali jednu zloupotrebu čoveka i to se više neće tolerisati - rekao je Lukač.

Ministar Lukač je istakao da je bilo fizičkog nasrtaja na pripadnike MUP-a Srpske, da se nasilno pokušavalo ući u Palatu predsednika Srpske.

- To su stvari koje ne mogu biti tolerisane. To ne može proći. Ovo je uređena država i svi građani pa i Davor Dragičević moraju da poštuju zakon - zaključio je Lukač.

Građane Banjaluke, predsedavajući Predsedništvom BiH, Milorad Dodik pozvao je na mir i uzdržanost, na poštovanje zakona i procedura, jer ove nemile slike, kako je istakao, prijaju očima samo onih kojima nije stalo ni do istine o stradanju Davida Dragičevića, ni do Banjaluke, ni Republike Srpske.

Članak indeksiran 26.12.2018. Zadnji put osvježen 30.01.2024.

Ocijenjeno u analizi