Znali smo da vole SDA, ali koalicija s Aleksandrom Vučićem je iznenađenje: DF i GS u Banjoj Luci ide na izbore sa SNS-om

Izvor/medij: PressMedia
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Nije tačno da “DF i GS u Banjoj Luci ide na izbore sa SNS-om”

Demokratska fronta koju predvodi Željko Komšić i Građanski savez kojeg trenutno vodi Muhamed Fazlagić Fazla na ovogodišnje lokalnim izborima u Banja Luci izaći će sa Srpskom naprednom strankom (SNS), piše PRESS.

SNS RS je ogranak vladajuće političke stranke u Republici Srbiji, a koju vodi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je čak 2010. godine prisustvovao otvorenju kancelarije SNS-a u Banjoj Luci.

Koalicija Željka Komšića, Muhameda Fazlagića Fazle i Vučićevih naprednjaka otkrivena je na osnovu rješenja koje je Apelacioni odjel Suda Bosne i Hercegovine donio po žalbi svrgnutog predsjednika GS-a Nihada Čolpe.

Javnost u BiH znala je da je DF-u i GS-u, odnosno odmetnutom dijelu GS-a, najdraži politički partner Stranka demokratske akcije (SDA) međutim ljubav prema Aleksandru Vučiću u krajnju ruku je iznenađujuća.

Ovo je još jedna u niz skandaloznih odluka koalicije DF-GS. Muhamed Fazlagić Fazla uspio je zahvaljujući DF-u, odnosno kao protuuslugu za ulazak o tkz. “zelenu koaliciju”, dobiti dva upravna odbora u Kantonu Sarajevu, a koje je putem Facebooka ponudio velikom bh. književniku i akademiku Abdulahu Sidranu koji je ponudu Fazlagića odbio.

 

(PRESS)

Članak indeksiran 17. 08. 2020 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me