Žunić: Ponašanje na sjednici Parlamenta uvod u scenario protesta

Izvor/medij: Prijedor24h
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Spin
Raskrinkano u: Kako su RTRS, SRNA i ATV vidjeli incident u Narodnoj skupštini RS

Predsjednik Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je Srni da ponašenje poslanika PDP-a Draška Stanivukovića i SDS-a Nebojše Vukanovića na jučerašnjoj sjednici Parlamenta o Programu reformi BiH, gdje je izazvan incident, planirano i predstavlja uvod u scenario protesta koji treba da podrži njihove stavove.

Žunić tvrdi da Stanivuković i Vukanović nisu ni došli u Narodnu skupštinu Republike Srpske da se bave temom i da razgovaraju o onome što je vrlo važno za Republiku Srpsku, već da izazovu incident.

 

– Јavnost je vidjela šta se dešavalo na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske i to je isti scenario kakav je bio na sjednici kada se usvajala Rezolucija o vojnoj neutralnosti. Pošto su ove dvije sjednice na neki način povezane, mislim da je planirano da se ovo dešava, od samog početka smo vidjeli da poslanici Stanivuković i Vukanović žele da izazovu incident – ocijenio je Žunić.

On smatra da uvod u incident bio prilazak govornici, bacanje zastavica u lice premijeru Srpske Radovanu Viškoviću, vrijeđanje srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i cjelodnevno provociranje ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača.

SRNA/RTRS

Članak indeksiran 24. 12. 2019 Zadnji put osvježen prije 3 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me