Raskrinkavanje.ba

Prijedor24h → Zvanični podaci Gugla: Sanja Vulić popularnija na ovoj mreži od Jelene Trivić

17.08.2022
Tekst članka

Političke partije u Banjaluci su ozbiljno shvatile pripreme za izbore 2022. godine, pa se tako istraživanja javnog mnjenja provode svakog mjeseca od strane različitih naručilaca, kako iz vlasti, tako i iz opozicije.

Redakcija Nacional.live uradila je analizu zvaničnih podataka Gugla o popularnosti na ovom prestižnom pretraživaču o popularnosti Jelene Trivić i Sanje Vulić, velikih političkih protivnica.

Mjerenje se zasniva na broju pretraga na Guglu i koliko su korisnici puta u svojim pretraživačima “guglali” njihova imena, a rezultati su iznenađujući jer Sanja Vulić skoro čitavu godinu vodi protiv predsjedničkog kandidata koalicije PDP-SDS.

Politički uspon Sanje Vulić počinje 2012. godine kada postaje odbornik u Skupštini Doboja i kao najmlađi odbornik u dva mandata vodila Klub odbornika, a zatim postaje predsjednik Skupštine i u njenom mandatu i u saradnji sa gradonačelnikom Jerinićem donesena je odluka o dodjeli 100 stanova za 100 mladih bračnih parova. Ova saradnja unaprijedila je Doboj i njen angažman je nagrađen na izborima 2018. godine kada osvaja mandat u PDPS BiH, a na izborima koji su na rasporedu u oktobru sa svojim partijskim kolegom Obrenom Petrovićem glavni je favorit da obnovi mandat.

Nakon ovih informacija stvara se jasnija slika zašto godinama Jelena Trivić bježi od TV duela sa Sanjom Vulić i zašto joj se tako često “vrti” po glavi i spominje u svojim izjavama.

Izvor: Nacional.live

Članak indeksiran 24.08.2022. Zadnji put osvježen 24.08.2022.

Ocijenjeno u analizi