Zvizdić, Mektić i Šarović traže da Federalna policija ČUVA GRANICU U SRPSKOJ

Izvor/medij: Blic
Ocjena: Demantirano Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Misteriozni sarajevski sastanak

Predsedavajući Saveta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić i ministri bezbednosti Dragan Mektić i spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović ultimativno su zatražili od direktora Granične policije BiH Zorana Galića da dopusti Federalnoj policiji da sa pripadnicima Granične policije vrši kontrolu istočne granice u Republici Srpskoj, objavila je ATV.

Na sastanku juče u Sarajevu, kojem su, osim predstavnika agencija za provođenje zakona na nivou BiH, prisustvovali Zvizdić, Mektić i Šarović, vršen je žestok pritisak na Galića da počne sa primenom pravilnika koji je lično doneo Mektić, a koji predviđa upućivanje predstavnika drugih policijskih agencija u BiH u odbranu istočne granice BiH kao ispomoć Graničnoj policiji BiH, navodi ATV.

Srpski ministri, uz podršku Zvizdića, tražili su od Galića da omogući Federalnoj policiji da na teritoriji Srpske može raditi sve što je nadležnost Policije Republike Srpske i nisu prezali ni od ucjena, ističe ATV, pozivajući se na dobro obaviješteni izvor.

Navode da direktor Granične policije nije podlegao pritisku, uz oštar odgovor da neće uraditi to što od njega traže, jer je protivustavno i protivzakonito.

Prema rečima istog izvora, sastanak je bio veoma težak i mučan, praćen teškim rečima i većina bi podlegla pritisku, ali Galić, koji je policajac sa dugogodišnjom profesionalnom karijerom, “nije se dao omesti da postavi sve učesnike na svoje mesto”.

    Članak indeksiran 15. 10. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
    Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me