Montažne kuće Spahić - prodali stranicu

Članak prijavljen 12. 10. 2022

Link na originalni članak

Razlog za prijavu članka

Kako ste već upozoravali, nakon lažne nagradne igre i prikupljanja dovoljno publike, stranicu su prodali nekom žutom medijskom portalu. Planiram pustiti prijavu protiv njih, imate li ideju u kom su kantonu registrovani, ili kome da ju uputim?

Komentar Raskrinkavanja

Poštovani/a,

Hvala Vam na javljanju.

Raskrinkavanje, kao Facebookov partner u nezavisnom programu za provjeru činjenica, dodjeljuje ocjenu tačnosti objavama koje sadrže dezinformativne tvrdnje i ne poduzima niti ima mogućnost da poduzme bilo kakve aktivnosti vezane za kršenje Facebookovih standarda zajednice.

Stranicu za koju sumnjate da na neki način krši ove standarde možete prijaviti tako što ćete u opcijama koje se nalaze u desnom uglu stranice odabrati opciju Prijavi stranicu (Report page) i pratiti dalje upute za prijavu. Kako na Facebooku prijaviti stranice koje krše standarde zajednice možete pronaći i u našoj analizi na ovom linku.

Za sva dodatna pitanja kao i upute za prijavljivanje neprimjerenog ili lažnog sadržaja, savjetujemo Vam da se obratite Facebookovom centru za pomoć.

Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me