Raskrinkavanje.ba

Njemačko ministarstvo zdravlja nije izvor viralnih besmislica o SARS-CoV-2 kao “bakteriji koju pojačava 5G”

Društvenim mrežama se učestalo dijeli status u kome se, između ostalog, tvrdi da je Njemačka “prekršila” zabranu Svjetske zdravstvene organizacije da se ne rade obdukcije kod preminulih od oboljenja COVID-19. Tvrdi se i da je virus SARS-CoV-2 zapravo - bakterija. Ništa od toga nije tačno.

Na Facebook stranici Zdrava Energija 13.10.2020. objavljen je status u kome se tvrdi da se ljekari u Njemačkoj nisu povinovali “naredbi” Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) o navodnoj zabrani obdukcija preminulih od oboljenja COVID-19, te ustanovili da je riječ “o virusu, a ne o bakteriji” uz još nekoliko navoda. Tekst ove objave prenosimo u cijelosti:

Nemački lekari nisu se povinovali globalnom zdravstvenom zakonu SZO koji nalaže da se ne rade obdukcije zbog smrti od koronavirusa i ustanovili su da ovo NIJE VIRUS, već BAKTERIJA koja uzrokuje smrt. To dovodi do stvaranja krvnih ugrušaka i smrti pacijenta.
Nemačka pobeđuje takozvani Covid-19, koji nije ništa drugo do „Raširena intravaskularna koagulacija“ (tromboza).
 „A način da se nosimo sa tim, odnosno njegovim lečenjem, su„ antibiotici, antiinflamatorni lekovi i antikoagulanti “. Pre svega - ASPIRIN.
 Ovu senzacionalnu vest za ceo svet pripremili su nemački lekari obdukcijom leševa koje je proizveo Covid-19.
 „Takođe, prema nemačkim patolozima, nikada nisu bile potrebne mehaničke ventilacije i jedinice za intenzivnu negu.
 CSecha u Nemačkoj započela je promenu protokola, * KO JE identifikovao i uklonio globalnu pandemiju NEMAČKI POZIV *.
Lek je već bio poznat, ali SZO o tome nije obavestila Kineze * Za SZO je to samo POSLOVANJE. *
 Izvor: NEMAČKA, Ministarstvo zdravlja.
 PODIJELITE DA CIJELI SVIJET ZNA DA SMO UBILI I UBILI STARIJE LJUDE !!! @ evelacurardelcovid19
  * Anksioznost *
 Prenesite ovo svojoj porodici, svim komšijama, poznanicima, prijateljima, kolegama, kolegama ... itd ... i uopšte njegovom okruženju ...
 Covid-19 ... nije virus, kako su nas naveli da verujemo. To je bakterija ... koja pojačana 5G elektromagnetnim zračenjem izaziva upale i hipoksiju.
Sada ćete morati da uradite sledeće:
Uzmite aspirin 100 mg i apronaks ili paracetamol ...
Zašto? ... * jer je dokazano da Covid-19 zgušnjava krv stimulišući osobu da razvije trombozu. Jer krv nije zasićena kiseonikom. Krv se zgušnjava, protok u srcu i plućima usporava, čovek ne može da diše i brzo umire. *
 U Nemačkoj su prekršili protokol preporuke SZO i napravili obdukciju leša koji je umro od Covid-19 ... otvorili su telo, ruke, noge i druge delove tela i shvatili da u venama ima proširene i zgrušane krvi, sve vene i arterije su ispunjene krvnim ugrušcima sprečavanje normalnog protoka krvi, prenošenje kiseonika u sve organe, uglavnom mozak, srce i pluća, a pacijent na kraju umire,
Već znajući ovu dijagnozu, nemačko Ministarstvo zdravlja odmah je promenilo protokole lečenja za Covid-19 ... i počelo da prepisuje 100 mg aspirina i apronaksa svojim zaraženim pacijentima ... rezultat: pacijenti su počeli da se oporavljaju i pojavila su se poboljšanja. Ministarstvo zdravlja pustilo je i poslalo kući više od 14.000 pacijenata u jednom danu.
HITNO: Podelite ove informacije i učinite ih odmah javnim. Kod nas nas je VHO lagao ovom pandemijom. Svaki dan naš predsednik kaže da su to podaci i statistika. Ako ne pruži ove podatke kako bi spasio građane, preteće mu elite! ..
Znamo da su sve vlade sveta obavezne da se pridržavaju preporuka SZO, ali Nemačka je prekršila normu ... sada SZO. ... biće tužbi po celom svetu - zbog prikrivanja tolikog broja smrtnih slučajeva i propasti ekonomija mnogih zemalja sveta ... i svi će razumeti zašto je izdato naređenje da se tela odmah pokopaju bez obdukcije ... i označe kao izuzetno kontaminirajuća. ..
 U našoj je moći da nosimo istinu i nadamo se da ćemo spasiti mnoge živote ... *
 DODELITE HITNO! U SVIM MREŽAMA !!!! * Zbog toga deluje antibakterijski gel, a hlor dioksid ... Cela PANDEMIČNA PSIHOZA bila je potrebna jer svetska vlada u senci želi da vakciniše i ugradi čip da ubije mase, da kontroliše populaciju i smanji svetsku populaciju.

Nakon ove objave, najranije koju smo pronašli na našem jeziku, isti ili gotovo isti post objavile su brojne Facebook stranice: Ljubav u ime Allaha (dva puta), Tražimo Ukidanje Stožera Civilne Zaštite, Bužim, Leo Corde, Život bez maske, Trajna šminka Jovana BG, Dijaspora Istočne Srbije,  Mrzim cigare i njihov smrad!!, Biseri života, Anđele moj, Čojlug Selo Moje Malo, Teorija zavjere, Fenix.news- freejournalist- Community.

Tekst je objavljen i na nekoliko Facebook profila (Aleksandra Saška Đurović Bogosanović,  Darko Z. Jovanovic, Dragan Petrović, Bosiljka Milinković Zlatanović, Snežana Tucovic, Eldar Alic, Ajh Saliji), a dijelio se i u nekoliko Facebook grupa (1, 2, 3, 4). Pronašli smo ga i na Twitteru na profilu korisnika Dr. Nenad Mijatovic 1244, čiji je thread zabilježio 1.190 interakcija do trenutka pisanja ove analize.

Objave su ukupno ostvarile nešto više od 4.000 interakcija.

Objava je sa društvenih mreža dospjela i na anonimni portal Adavinic, gdje je u formi članka objavljena 19.11.2020. sa naslovom:


DILEME: Svetski naučnici RAZJAŠNJENJE o Covidu -19

Šta su činjenice?

O tvrdnji da SZO “nalaže da se ne rade obdukcije zbog smrti od koronavirusa” pisali smo u analizi od 28.6.2020, kada smo ustanovili da SZO, zapravo, nema mandat da bilo šta zabranjuje, niti postoji “globalni zakon SZO-a o zdravstvu”.

Tačno je jedino da je ova organizacija još u martu 2020. objavila smjernice za postupanje sa tijelima preminulih, ali one ne sadrže ni zabranu obdukcije, niti “preporuku” da se ona ne vrši.

Detalje pročitajte u analizi na linku ispod:

Tvrdnja da virus SARS-CoV-2 nije virus nego bakterija koja, “pojačana 5G elektromagnetnim zračenjem izaziva upale i hipoksiju”, također je mjesecima prisutna u javnom prostoru. 

O tome da je virus SARS-Cov-2 zaista virus, a ne bakterija, pisao je i naš partnerski portal iz Crne Gore Raskrinkavanje.me u analizi objavljenoj 2.7.2020. O istoj temi pisao je i Istinomer, naš partnerski portal iz Srbije, u analizi objavljenoj 27.9.2020.

(...) naučno je dokazano da bolest kovid-19 uzrokuje virus iz porodice virusa nazvanih “Coronaviridae”, a ne bakterija, navodi se na zvaničnom sajtu Svetske zdravstvene organizacije. (...)

Dezinformacijama da 5G mreža utiče na virus SARS-CoV-2 Raskrinkavanje se bavilo u nekoliko analiza i u svakoj smo ustanovili da 5G mreža ne utiče na širenje virusa u bilo kom pogledu niti je opasna po zdravlje ljudi.

Detaljnije pročitajte u analizama na linkovima ispod:

Tvrdnjom o tome da 5G navodno “pojačava” bolest COVID-19 bavio se i fact-checking portal AFP Provera činjenica, u analizi objavljenoj 21.11.2020, u kojoj se navodi:

(...)“Izloženost elektro-magnetnom polju (EMP) sa 5G uređaja ne izaziva COVID-19, niti ima uticaj na proces bolesti ili zdravstvene rezultate onih koji su zaraženi novim korona virusom (SARS-CoV-2) koji uzrokuje COVID-19. “Kao što je opisala Svetska zdravstvena organizacija (SZO), morate da budete fizički u kontaktu sa korona virusom da bi vas zarazio, tako da s obzirom da EMP ne mogu da prenose viruse sa 5G-a, ne mogu ni da vam prenesu taj virus”, napisala je Međunarodna komisija za zaštitu od nejonizujućeg zračenja na svom sajtu.(...)

AFP Provera činjenica je također pisao i o tvrdnji da je navodno njemačko ministarstvo zdravlja promijenilo protokole liječenja za COVID-19 i počelo da prepisuje 100 mg Aspirina i Apronaxa pacijentima.

Tvrdnja je netačna, kako je AFP Provera činjenica u već pomenutoj analizi utvrdio. Napominjemo da je Apronax naziv lijeka koji se koristi u iste svrhe kao i Paracetamol, protiv bolova,  te za snižavanje tjelesne temperature.

(...) Aspirin i paracetamol, na primer, nisu pomenuti u ovim smernicama za lečenje kritično bolesnih pacijenata sa Covid-om-19 koje je objavilo Nemačko društvo za pneumologiju i respiratornu medicinu.(...)

U svim analiziranim objavama se navodi i da “svjetska vlada iz sjenke” nije dozvolila da se objave “pravi podaci”. Tvrdnja nije potkrijepljena bilo kakvim dokazima, argumentima za takvo nešto. Ni za postojanje toga što se naziva “svjetska vlada iz sjenke”, ni za navodne zabrane koje se odnose na objavu “pravih podataka”, što je klasičan primjer teorije zavjere - postojanje plana i institucija o kojima nema nikakvih zvaničnih podataka.

Iz navedenog je jasno da SZO nije nikada “zabranio” obdukcije preminulih od bolesti COVID-19, pa Njemačka nije mogla da prekrši nepostojeću zabranu. Posve je natačno da je virus SARS-Cov-2 bakterija, te da je Njemačka zbog toga promijenila protokol liječenja. Zbog toga ove tvrdnje na Facebook stranici Zdrava energija ocjenjujemo kao lažnu vijest. Sve kasnije objave ocjenjujemo kao prenošenje lažne vijesti.

Budući da je članak portala Adavinic prva objava ovih tvrdnji u formi članka, ocjenjujemo je kao lažnu vijest.

Tvrdnju da 5G mreža “izaziva upale i hipoksiju” ocjenjujemo kao pseudonauku i teoriju zavjere, budući da za navedeno ne postoje nikakvi argumenti koji bi dokazali njenu tačnost. Sve dostupne, zvanične informacije ukazuju na to da 5G mreža ne izaziva nikakve upalne procese.

I tvrdnju o “svjetskoj vladi iz sjenke”, koja ne dozvoljava objavu “pravih podataka”, ocjenjujemo kao teoriju zavjere.

(Raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Teorija zavjere 13.10.0002

Facebook profili i stranice: Facebook profili i stranice: Zdrava Energija

Nemački lekari nisu se povinovali globalnom zdravstvenom zakonu SZO koji nalaže da se ne rade obdukcije zbog smrti od koronavirusa i ustanovili su da...

 • Teorija zavjere
 • Pseudonauka
 • Lažna vijest
Teorija zavjere 22.11.2020

Facebook profili i stranice: Facebook profil "Ljubav u ime Allaha": HITNO‼️ 🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘 POSLEDNJE MEĐUNARODNE VIJESTI 🔴 Nemačka

U Njemačkoj pronađen konačni uzrok CO 19

 • Teorija zavjere
 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Teorija zavjere 21.11.2020

Facebook profili i stranice: Facebook profil "Bužim ba": HITNO‼️ 🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘 POSLEDNJE MEĐUNARODNE VIJESTI 🔴 Nemačka

U Njemačkoj pronađen konačni uzrok CO 19

 • Teorija zavjere
 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Teorija zavjere 24.11.2020

Twitter profili: Twitter profil "Dr. Nenad Mijatovic 1244": Poslednje medjunarodne vesti-NEMACKA

Konacni uzrok kovid-a pronadjen u Nemackoj, nemacki lekari nisu se povinovali zakonu SZO koji nalaze da se ne rade obdukcije, ustanovili da ovo nije V...

 • Teorija zavjere
 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Teorija zavjere 31.10.2020

Facebook profili i stranice: Facebook profil "Leo Corde": HITNO ️ ️ * NAJNOVIJE MEĐUNARODNE VIJESTI Njemačka

* Konačni uzrok COVID-a pronađen u Njemačkoj *

 • Teorija zavjere
 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Teorija zavjere 08.11.2020

Facebook profili i stranice: Facebook profil "ZIVOT BEZ MASKE": * NAJNOVIJE MEĐUNARODNE VIJESTI 🔴 Njemačka

* Konačni uzrok COVID-a pronađen u Njemačkoj *

 • Teorija zavjere
 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Teorija zavjere 14.11.2020

Facebook profili i stranice: Facebook profil "Mrzim cigare i njihov smrad!!": Kazu Njemci da nije u pitanju Covid-19!!!!

HITNO‼️ 🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘‼️ * POSLEDNJE VESTI MEĐUNARODNE 🔴 Nemačka

 • Teorija zavjere
 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Teorija zavjere 19.11.2020

Adavinic: DILEME: Svetski naučnici RAZJAŠNJENJE o Covidu -19

Uveliko se rasplamsava rasprava medju stručnjacima o tome šta se dešaca oko Covida 19. Nauka je, očigledno, podeljena ali uz napore da se sazna sve o...

 • Teorija zavjere
 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Teorija zavjere 19.11.2020

Facebook profili i stranice: Facebook profil "Andjele Moj": HITNO‼️ 🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘‼️ * POSLEDNJE VESTI MEĐUNARODNE 🔴 Nemačka

* Konačni uzrok COVID-a pronađen u Nemačkoj*

 • Teorija zavjere
 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Teorija zavjere 03.11.2020

Facebook profili i stranice: Facebook profil "Darko Z. Jovanovic": Prosledjujem poruku koju sam primio. zvezdice*** su ubacene da algoritam ne prepozna post i ne izbrise ga.

* Konačni uzrok CO***Da pronađen u Nemačkoj*

 • Teorija zavjere
 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Teorija zavjere 13.11.2020

Facebook profili i stranice: Facebook profil "Biseri života": HITNO‼️ 🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘‼️ * POSLEDNJE VESTI MEĐUNARODNE 🔴 Nemačka

* Konačni uzrok COVID-a pronađen u Nemačkoj*

 • Teorija zavjere
 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Teorija zavjere 22.10.2020

Facebook profili i stranice: Facebook profil "Teorija Zavjere": Do sada najinteresantnije što sam dobio u INBOX.. PROČITAJTE DO KRAJA I KAŽITE SVOJE MIŠLJENJE

HITNO⛔⛔⛔⛔☢☢☢☢☢☢⛔⛔⛔⛔⛔⛔ * POSLEDNJE VESTI MEĐUNARODNE 🔴 Nemačka

 • Teorija zavjere
 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Teorija zavjere 21.11.2020

Facebook profili i stranice: Facebook profil "Snezana Tucovic": Blagodarim mom dragulju Leonardu Zdraveskom 💖🙏 koji širi istine pa i ovu koju mi je poslao:

HITNO!‼️ 🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘‼️!

 • Teorija zavjere
 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Teorija zavjere 18.11.2020

Facebook profili i stranice: Facebook profil "Dragan Petrović": HITNO‼️ POSLEDNJE VESTI MEĐUNARODNE 🔴 Nemačka

* Konačni uzrok COVID-a pronađen u Nemačkoj*

 • Teorija zavjere
 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Teorija zavjere 17.11.2020

Facebook profili i stranice: Facebook pofil "Eldar Alic": HITNO‼️ 🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘 POSLEDNJE MEĐUNARODNE VIJESTI 🔴 Nemačka

U Njemačkoj pronađen konačni uzrok COVID-a 19

 • Teorija zavjere
 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Teorija zavjere 17.11.2020

Facebook profili i stranice: Facebook profil "Ajh Saliji": HITNO‼️ 🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘 POSLEDNJE MEĐUNARODNE VIJESTI 🔴 Nemačka

U Njemačkoj pronađen konačni uzrok COVID-a 19

 • Teorija zavjere
 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti