Njemačko ministarstvo zdravlja nije izvor viralnih besmislica o SARS-CoV-2 kao “bakteriji koju pojačava 5G”

Društvenim mrežama se učestalo dijeli status u kome se, između ostalog, tvrdi da je Njemačka “prekršila” zabranu Svjetske zdravstvene organizacije da se ne rade obdukcije kod preminulih od oboljenja COVID-19. Tvrdi se i da je virus SARS-CoV-2 zapravo - bakterija. Ništa od toga nije tačno.

Na Facebook stranici Zdrava Energija 13.10.2020. objavljen je status u kome se tvrdi da se ljekari u Njemačkoj nisu povinovali “naredbi” Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) o navodnoj zabrani obdukcija preminulih od oboljenja COVID-19, te ustanovili da je riječ “o virusu, a ne o bakteriji” uz još nekoliko navoda. Tekst ove objave prenosimo u cijelosti:

Nemački lekari nisu se povinovali globalnom zdravstvenom zakonu SZO koji nalaže da se ne rade obdukcije zbog smrti od koronavirusa i ustanovili su da ovo NIJE VIRUS, već BAKTERIJA koja uzrokuje smrt. To dovodi do stvaranja krvnih ugrušaka i smrti pacijenta.
Nemačka pobeđuje takozvani Covid-19, koji nije ništa drugo do „Raširena intravaskularna koagulacija“ (tromboza).
 „A način da se nosimo sa tim, odnosno njegovim lečenjem, su„ antibiotici, antiinflamatorni lekovi i antikoagulanti “. Pre svega - ASPIRIN.
 Ovu senzacionalnu vest za ceo svet pripremili su nemački lekari obdukcijom leševa koje je proizveo Covid-19.
 „Takođe, prema nemačkim patolozima, nikada nisu bile potrebne mehaničke ventilacije i jedinice za intenzivnu negu.
 CSecha u Nemačkoj započela je promenu protokola, * KO JE identifikovao i uklonio globalnu pandemiju NEMAČKI POZIV *.
Lek je već bio poznat, ali SZO o tome nije obavestila Kineze * Za SZO je to samo POSLOVANJE. *
 Izvor: NEMAČKA, Ministarstvo zdravlja.
 PODIJELITE DA CIJELI SVIJET ZNA DA SMO UBILI I UBILI STARIJE LJUDE !!! @ evelacurardelcovid19
  * Anksioznost *
 Prenesite ovo svojoj porodici, svim komšijama, poznanicima, prijateljima, kolegama, kolegama ... itd ... i uopšte njegovom okruženju ...
 Covid-19 ... nije virus, kako su nas naveli da verujemo. To je bakterija ... koja pojačana 5G elektromagnetnim zračenjem izaziva upale i hipoksiju.
Sada ćete morati da uradite sledeće:
Uzmite aspirin 100 mg i apronaks ili paracetamol ...
Zašto? ... * jer je dokazano da Covid-19 zgušnjava krv stimulišući osobu da razvije trombozu. Jer krv nije zasićena kiseonikom. Krv se zgušnjava, protok u srcu i plućima usporava, čovek ne može da diše i brzo umire. *
 U Nemačkoj su prekršili protokol preporuke SZO i napravili obdukciju leša koji je umro od Covid-19 ... otvorili su telo, ruke, noge i druge delove tela i shvatili da u venama ima proširene i zgrušane krvi, sve vene i arterije su ispunjene krvnim ugrušcima sprečavanje normalnog protoka krvi, prenošenje kiseonika u sve organe, uglavnom mozak, srce i pluća, a pacijent na kraju umire,
Već znajući ovu dijagnozu, nemačko Ministarstvo zdravlja odmah je promenilo protokole lečenja za Covid-19 ... i počelo da prepisuje 100 mg aspirina i apronaksa svojim zaraženim pacijentima ... rezultat: pacijenti su počeli da se oporavljaju i pojavila su se poboljšanja. Ministarstvo zdravlja pustilo je i poslalo kući više od 14.000 pacijenata u jednom danu.
HITNO: Podelite ove informacije i učinite ih odmah javnim. Kod nas nas je VHO lagao ovom pandemijom. Svaki dan naš predsednik kaže da su to podaci i statistika. Ako ne pruži ove podatke kako bi spasio građane, preteće mu elite! ..
Znamo da su sve vlade sveta obavezne da se pridržavaju preporuka SZO, ali Nemačka je prekršila normu ... sada SZO. ... biće tužbi po celom svetu - zbog prikrivanja tolikog broja smrtnih slučajeva i propasti ekonomija mnogih zemalja sveta ... i svi će razumeti zašto je izdato naređenje da se tela odmah pokopaju bez obdukcije ... i označe kao izuzetno kontaminirajuća. ..
 U našoj je moći da nosimo istinu i nadamo se da ćemo spasiti mnoge živote ... *
 DODELITE HITNO! U SVIM MREŽAMA !!!! * Zbog toga deluje antibakterijski gel, a hlor dioksid ... Cela PANDEMIČNA PSIHOZA bila je potrebna jer svetska vlada u senci želi da vakciniše i ugradi čip da ubije mase, da kontroliše populaciju i smanji svetsku populaciju.

Nakon ove objave, najranije koju smo pronašli na našem jeziku, isti ili gotovo isti post objavile su brojne Facebook stranice: Ljubav u ime Allaha (dva puta), Tražimo Ukidanje Stožera Civilne Zaštite, Bužim, Leo Corde, Život bez maske, Trajna šminka Jovana BG, Dijaspora Istočne Srbije,  Mrzim cigare i njihov smrad!!, Biseri života, Anđele moj, Čojlug Selo Moje Malo, Teorija zavjere, Fenix.news- freejournalist- Community.

Tekst je objavljen i na nekoliko Facebook profila (Aleksandra Saška Đurović Bogosanović,  Darko Z. Jovanovic, Dragan Petrović, Bosiljka Milinković Zlatanović, Snežana Tucovic, Eldar Alic, Ajh Saliji), a dijelio se i u nekoliko Facebook grupa (1, 2, 3, 4). Pronašli smo ga i na Twitteru na profilu korisnika Dr. Nenad Mijatovic 1244, čiji je thread zabilježio 1.190 interakcija do trenutka pisanja ove analize.

Objave su ukupno ostvarile nešto više od 4.000 interakcija.

Objava je sa društvenih mreža dospjela i na anonimni portal Adavinic, gdje je u formi članka objavljena 19.11.2020. sa naslovom:


DILEME: Svetski naučnici RAZJAŠNJENJE o Covidu -19

Šta su činjenice?

O tvrdnji da SZO “nalaže da se ne rade obdukcije zbog smrti od koronavirusa” pisali smo u analizi od 28.6.2020, kada smo ustanovili da SZO, zapravo, nema mandat da bilo šta zabranjuje, niti postoji “globalni zakon SZO-a o zdravstvu”.

Tačno je jedino da je ova organizacija još u martu 2020. objavila smjernice za postupanje sa tijelima preminulih, ali one ne sadrže ni zabranu obdukcije, niti “preporuku” da se ona ne vrši.

Detalje pročitajte u analizi na linku ispod:

Lažna vijest
Ne, Svjetska zdravstvena organizacija nije zabranila obdukciju preminulih COVID-19 pacijenata

Skoro mjesec dana raznim portalima kruži tvrdnja da je Svjetska zdravstvena...

Lažna vijest Prenošenje lažnih vijesti 28.07.2020

Tvrdnja da virus SARS-CoV-2 nije virus nego bakterija koja, “pojačana 5G elektromagnetnim zračenjem izaziva upale i hipoksiju”, također je mjesecima prisutna u javnom prostoru. 

O tome da je virus SARS-Cov-2 zaista virus, a ne bakterija, pisao je i naš partnerski portal iz Crne Gore Raskrinkavanje.me u analizi objavljenoj 2.7.2020. O istoj temi pisao je i Istinomer, naš partnerski portal iz Srbije, u analizi objavljenoj 27.9.2020.

(...) naučno je dokazano da bolest kovid-19 uzrokuje virus iz porodice virusa nazvanih “Coronaviridae”, a ne bakterija, navodi se na zvaničnom sajtu Svetske zdravstvene organizacije. (...)

Dezinformacijama da 5G mreža utiče na virus SARS-CoV-2 Raskrinkavanje se bavilo u nekoliko analiza i u svakoj smo ustanovili da 5G mreža ne utiče na širenje virusa u bilo kom pogledu niti je opasna po zdravlje ljudi.

Detaljnije pročitajte u analizama na linkovima ispod:

Lažna vijest
Radio talasi ne šire viruse i 5G mreža nije izazvala pandemiju COVID-19

Portali u regiji su prenijeli tvrdnje američkog doktora, poznatog po protiv...

Lažna vijest Prenošenje lažnih vijesti Pseudonauka Ispravljeno 13.04.2020

Pseudonauka
David Icke o pandemiji: Bajke o 5G mreži i “čipovima u vakcinama”

Bivši fudbaler i poznati teoretičar zavjere, David Icke, tvrdi da je pandem...

Pseudonauka Teorija zavjere Ispravljeno Demantirano 01.05.2020

Lažna vijest
Od 5G mreže do dijabetesa: "Naučna istraživanja" po mjeri tabloida

Od nekredibilne studije iz Saudijske Arabije, preko petominutnog izlaganja...

Lažna vijest Prenošenje lažnih vijesti Dezinformacija Pseudonauka 13.07.2020

Tvrdnjom o tome da 5G navodno “pojačava” bolest COVID-19 bavio se i fact-checking portal AFP Provera činjenica, u analizi objavljenoj 21.11.2020, u kojoj se navodi:

(...)“Izloženost elektro-magnetnom polju (EMP) sa 5G uređaja ne izaziva COVID-19, niti ima uticaj na proces bolesti ili zdravstvene rezultate onih koji su zaraženi novim korona virusom (SARS-CoV-2) koji uzrokuje COVID-19. “Kao što je opisala Svetska zdravstvena organizacija (SZO), morate da budete fizički u kontaktu sa korona virusom da bi vas zarazio, tako da s obzirom da EMP ne mogu da prenose viruse sa 5G-a, ne mogu ni da vam prenesu taj virus”, napisala je Međunarodna komisija za zaštitu od nejonizujućeg zračenja na svom sajtu.(...)

AFP Provera činjenica je također pisao i o tvrdnji da je navodno njemačko ministarstvo zdravlja promijenilo protokole liječenja za COVID-19 i počelo da prepisuje 100 mg Aspirina i Apronaxa pacijentima.

Tvrdnja je netačna, kako je AFP Provera činjenica u već pomenutoj analizi utvrdio. Napominjemo da je Apronax naziv lijeka koji se koristi u iste svrhe kao i Paracetamol, protiv bolova,  te za snižavanje tjelesne temperature.

(...) Aspirin i paracetamol, na primer, nisu pomenuti u ovim smernicama za lečenje kritično bolesnih pacijenata sa Covid-om-19 koje je objavilo Nemačko društvo za pneumologiju i respiratornu medicinu.(...)

U svim analiziranim objavama se navodi i da “svjetska vlada iz sjenke” nije dozvolila da se objave “pravi podaci”. Tvrdnja nije potkrijepljena bilo kakvim dokazima, argumentima za takvo nešto. Ni za postojanje toga što se naziva “svjetska vlada iz sjenke”, ni za navodne zabrane koje se odnose na objavu “pravih podataka”, što je klasičan primjer teorije zavjere - postojanje plana i institucija o kojima nema nikakvih zvaničnih podataka.

Iz navedenog je jasno da SZO nije nikada “zabranio” obdukcije preminulih od bolesti COVID-19, pa Njemačka nije mogla da prekrši nepostojeću zabranu. Posve je natačno da je virus SARS-Cov-2 bakterija, te da je Njemačka zbog toga promijenila protokol liječenja. Zbog toga ove tvrdnje na Facebook stranici Zdrava energija ocjenjujemo kao lažnu vijest. Sve kasnije objave ocjenjujemo kao prenošenje lažne vijesti.

Budući da je članak portala Adavinic prva objava ovih tvrdnji u formi članka, ocjenjujemo je kao lažnu vijest.

Tvrdnju da 5G mreža “izaziva upale i hipoksiju” ocjenjujemo kao pseudonauku i teoriju zavjere, budući da za navedeno ne postoje nikakvi argumenti koji bi dokazali njenu tačnost. Sve dostupne, zvanične informacije ukazuju na to da 5G mreža ne izaziva nikakve upalne procese.

I tvrdnju o “svjetskoj vladi iz sjenke”, koja ne dozvoljava objavu “pravih podataka”, ocjenjujemo kao teoriju zavjere.

(Raskrinkavanje.ba)

Autor: Mladen Lakić Objavljeno: 27. 11. 2020 | Zadnji put osvježeno: prije 2 godine

Posljednje objavljene analize

Lažna vijest
Izmišljeni doktor s izmišljenog univerziteta preporučuje “lijek” Hyperdrops

Prodaja navodnog lijeka pod nazivom Hyperdrops nastoji se pospješiti objava...

Lažna vijest
Lažna vijest
Paralelna stvarnost teorije zavjere: Šta su činjenice, a šta izmišljotine o digitalnim valutama i ugljičnim kreditima?

Intervju s navodnom finansijskom investitoricom Melissom Cuimmei u kojem iz...

Lažna vijest Teorija zavjere
Lažna vijest
Branimir Nestorović i dalje promoviše teorije o tajnom postavljanju 5G opreme

Isječak gostovanja ljekara Branimira Nestorovića iz Srbije u kojem tvrdi da...

Lažna vijest
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me