Čampara: Evo kažem, ja sam podnio prijavu protiv Mehmedagića

Izvor/medij: Nezavisne
Ocjena: Klikbejt Manipulisanje činjenicama Dezinformacija
Raskrinkano u: Šta je stvarno rekao Aljoša Čampara o anonimnoj prijavi protiv Osmana Mehmedagića Osmice?

SARAJEVO - Aljoša Čampara, poslanik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo pozvao je građane da prijavljuju korupciju.

Na pitanje voditelja emisije "Pressing", na televiziji "N1" da li zna ko je prijavio za korupciju Mehmedagića, odgovorio je - "evo, ja sam".

Na pitanje da li je on autor anonimnih prijava Čampara međutim odgovara:

"Naravno da nisam. Protiv mene imaju anonimne prijave, ali ja nikad nisam tražio snimke nadzornih kamera. To je protivzakonito. Vidjet ćete kako će biti lako dokazati na sudu da ona (savjetnica Mirela Bubalo) nije bila".

Na pitanje "Ko je bio?", on odgovara:

"Evo kažem - ja sam podnio prijavu".

Voditelj ga je potom upitao da li je ironičan Čampara odgovara:

"Nisam stvarno, evo ironično, ali evo, ja sam podnio krivične prijave i pozivam građane da podnose krivične prijave, da prijavljuju korupciju".

Čampara je pozvao Osmicu da pokaže validnu diplomu.

"Protiv Osmana Mehmedagića nemam ništa lično, ali mu poručujem da pokaže validnu diplomu i ja se nikada više neću baviti politikom", rekao je Čampara za televiziju "N1".

On je istakao da dvije-tri godine Mehmedagić satanizuje njega i njegovu porodicu, a da je sve kulminiralo onda kada je izjavio da onaj ko nema diplome ne može obavljati važne funkcije.

"Kakvu to poruku šaljemo mladima? 2020. pojavljuje se diploma da je završio fakultet 2013. godine. Najžalosnije od svega je da je ovu diplomu proglasio tajnim dokumentom. Ja protiv njega nemam ništa lično, apsolutno. Ja mu poručujem da pokaže validnu diplomu i ja se nikada više neću baviti politikom. Ali on nema diplome", rekao je Čampara.

Na pitanje zašto predsjednik SDA Bakir Izetbegović toliko insistira da Mehmedagić vodi OBA, Čampara je rekao da je moguće da su oni prijatelji, ali da sa tim nema problem.

"Ali, ako neko ne ispunjava uslove... pa ne mogu ja otići u bolnicu i operisati, nisam ja doktor medicinskih nauka. Ima kvalitetnih ljudi u OBA, ne mora on stalno biti tamo", rekao je Čampara.

On je dodao da se Osmica miješao u izbor Kantonalnog odbora SDA Sarajevo i postavio je tamo svog rođaka, koji uopšte nije član SDA.

"To mi je potvrdio (Abdulah) Skaka, koji je bio na tom sastanku", rekao je on.

Na optužbe da ruši predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca, Čampara je rekao da on "nema problem s tim čovjekom, ali je problem ako Debevec ima dvojno državljanstvo".

"Šta bi sa mnom bilo kada ne bih imao diplomu. Ja ne mogu da šutim ti na te stvari. Ja sam javna ličnost", rekao je Čampara.

Čampara je takođe ponovio da neće podržati Vladu Kantona Sarajevo.

"Ja sam već rekao - neću podržavati ovu Vladu koja radi na ovakav način", rekao je Čampara.

Članak indeksiran 22. 09. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me