Fotke panoa gradskog redarstva iz Slovenije postale hit: "Bravo Ljubljana"

Izvor/medij: Index
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Javno “prozivanje” na panoima u Ljubljani je marketinška kampanja, a ne dio kazne za prekršaje u saobraćaju

DRUŠTVENIM mrežama kruže fotografije iz Ljubljane na kojima se vidi kako se ondje "obračunavaju" s počiniteljima raznih prekršaja.

"U Ljubljani osim što te novčano kazne zbog parkiranja na mjestu za invalide i slično, osvane ti i ime na gradski pano s učinjenim prekršajem, da zna cijeli grad da si govedo. Bravo Ljubljana", napisao je korisnik Twittera uz fotografije koje su postale viralne.

 

Na njima vide se dva panoa na kojima su navedena imena počinitelja, ali i njihovi prekršaji. Prema fotografijama, dotični Zdravko Riba kažnjen je tako s 80 eura jer je parkirao na mjesto za invalide. Drugi kažnjeni s fotografija koje već nekoliko dana kruže Twitterom divljao je po centru i nije uzimao u obzir pješake, a također je kažnjen s 80 eura.

"To što bi kod nas ljudi namjerno pravili prekršaje i plaćali kazne da im imena budu na billborde i panoe, to je druga stvar", našalio se korisnik Twittera iz Crne Gore koji je podijelio fotografije, a u raspravu su se uključili korisnici te društvene mreže diljem Balkana.

Drugi su primijetili kako se vrlo vjerojatno ne radi o stvarnim imenima, ali ovu marketinšku akciju opisali su izvrsnom. "Pa skuplje bi Ljubljanu ispalo da printaju i stavljaju ovakve billboarde za svaki prekršaj, nego što je izrečena kazna. Naravno, ovo je marketinška akcija i imena su izmišljena", jedan je od komentara.

"Kad bi ovo radili u Beogradu, grad bi bio zakrčen od panoa", još je jedna od reakcija.

Članak indeksiran 24. 10. 2020 Zadnji put osvježen prije 11 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me