Raskrinkavanje.ba

Gerila (.rs) → (FOTO) Evo kako je CNN lažirao snimke napada bojnim otrovom u Siriji

14.04.2018
Tekst članka

Koalicija predvođena Sjedinjenim Američkim Država, nakon višednevne najave, rano jutros je izvela napade na Damask i Siriju.

Ispaljeno je preko 100 projektila, a kako kažu operacija je završena i pogodili su svoje ciljeve.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ko je sve podržao napade u Siriji

Akcija je imala za cilj da se spreči dalje korišćenje hemijskog oružja, a cela situacija oko tog otrova je ogromna tema za raspravu.

SAD i saveznici su optužili režim u Damasku da su koristili hemijsko oružje, dok je druga strana negirala i iznela kontraoptužbe. Ako se neko u prošlosti suočavao sa lažnim optužbama iz Vašingtona, to smo upravo mi, pa ako se podsetimo slučaja Račak, nepostojećeg hemijskog oružja u Iraku, situaciju u Libiji, dolazimo do opravdane sumnje da možda ono što Amerikanci pričaju i nema veze sa istinom.

 

Jedan od vodećih američkih medija CNN, ponovo je učestvovao u kreiranju lažnih vesti, pa smo na ovom mediju mogli da vidimo užasne slike koje predstavljaju posledice napada hemijskim oružjem. Naravno, slike su potpuno lažne, pa na slici dole vidimo istu devojčicu koja je već tri puta spašavana od strane agresora Asada:

Takođe u javnost je procurela i još jedna kontroverzna fotografija na kojoj se jasno vidi da je situacija u potpunosti režirana:

Šta je prava istina, ostaće nejasno za širu javnost, poenta cele priče je da su napadi izvršeni, srećom isti su i završeni, a nama svima ostaje da se nadamo da će se cela situacija smiriti i da neće doći do dalje eskalacije nasilja.

Članak indeksiran 18.04.2018. Zadnji put osvježen 18.04.2018.

Ocijenjeno u analizi