Najpopularnije ime u Berlinu lani je bilo - Mohammed

Izvor/medij: Index
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Demantirano Dezinformacija
Raskrinkano u: Muhamed nije najpopularnije ime u Berlinu

CENTAR za njemački jezik objavio je podatke o najpopularnijim imenima novorođene djece u Njemačkoj.

Ovo udruženje objavljuje isto istraživanje od 1977. godine, a sastavljaju ga na temelju podataka iz njemačkih ureda matičara. 

Podatke za ovogodišnje istraživanje dalo je više od 700 matičnih ureda širom Njemačke. U tih 700 ureda registrirano je preko milijun pojedinačnih imena. To znači, navodi se u istraživanju, kako je oko 90 posto svih imena koja su dana djeci prošle godine zabilježeno u matičnim uredima. 

Prijavljeno je preko 65.000 različitih imena.

Najpopularnije ime u Berlinu? Mohammed 

Istraživanje je otkrilo kako se u saveznim pokrajinama vidi promjena s obzirom na prethodne godine. Naime, ime Mohammed našlo se među deset najpopularnijih imena u šest njemačkih saveznih pokrajina. 

Ime Mohammed i njegove razne inačice našle su se u sljedećim saveznim pokrajinama među top 10 najpopularnijih imena: Berlin, Bremen, Hamburg, Hessen, Sjeverna Rajna-Vestfaliji i Saarska.

Istraživanje je prikupljalo i podatke o popularnosti imena općenito u što su uključena imena i prezimena i u tom popisu je ime (prezime) Mohammed bilo najpopularnije u Berlinu, Bremenu i Saarskoj.

U Berlinu je to ujedno najpopularnije ime za novorođene dječake. Centar navodi i kako se popularnost ovog imena širi diljem zemlje.

Najpopularnija imena možete pogledati na karti ispod.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

 

No, prije toga, važno je napomenuti da se istraživanje bavi popisom najpopularnijih imena za djevojčice i dječake, što u ovom slučaju uključuje i imena i prezimena koja su navedena ispod podebljanih imena pojedinih pokrajina. 

Istraživanje je prikupilo i posebne podatke o najpopularnijim osobnim imenima, koja su na karti ispod prikazana u dijelu "Erstnamen" po pokrajinama.

 

Koja su najpopularnija imena?

No kada se uzme u obzir cijela Njemačka, najpopularnija imena (s popisa imena i prezimena) za djevojčice su Marie, Sophie i Maria.

Kod dječaka su to pak Paul, Alexander i Maximilian.

Centar navodi kako se radi o imenima koja su godinama na vrhu liste te kako se njihov poredak iz godine u godinu izmjenjuje. 

Kada se radi samo o osobnim imenima, bez prezimena, najpoplarnija ženska su Emma, Hannah i Mia. Za muškarce to su Ben, Paul i Leon.

Članak indeksiran 06. 05. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me