POTVRĐENO: Vakcina protiv malih boginja zauški uzrokuje AUTIZAM!

Izvor/medij: Volim Podgoricu
Ocjena: Klikbejt Teorija zavjere Pseudonauka Prenošenje lažnih vijesti Dezinformacija
Raskrinkano u: “Vanredna vijest” o vakcinama i autizmu: Izmišljotina od početka do kraja “Vanredna vijest” o vakcinama i autizmu (2): Viralne neistine o virusu iz vakcine

O ovome nećete čuti u masovnim medijima, međutim Federalni sud za vakcine (The federal Vaccine Injuri Compensation Program) opet je u tajnosti priznao da MMR vakcina (kombinacija malih boginja, zauški i rubeole) zaista, uzrokuje autizam.

U nedavno objavljenom rješenju, potpuno cenzurisanim za javnost, dječak Rajan dobio je na stotine hiljada dolara, nakon što je sudski utvrđeno da je MMR vakcina dovela do potvrđene dijagnoze encefalitisa, a kasnije i do autizma, piše Huffington Post.

Desetogodišnji Rajan Mojabi prvo je obolio od encefalopatije (upale mozga) par dana nakon što je 2003. godine primio dozu MMR vakcina, a dokazano je da je nakon toga obolio od autizma.

“Rajan je pretrpio povredu od Zakonom određene vakcine – a to je encefalitis u roku od pet do 15 dana, od dana kada je primio vakcinu,“ priznalo je američko ministarstvo zdravstva i socijalne zaštite (HHS). “Ovaj slučaj prikladan je za novčanu naknadu”, dodaje se u obrazloženju Suda.

Međutim, iako su i američka Vlada i Sud priznali da je MMR vakcina uzrokovala encefalitis, oni javno ne žele istupiti, a ne žele ni dokumente dati na uvid javnosti, pa je jasno da se nešto skriva od očiju javnosti. Kad bi dokumente dali na uvid morali bi i javno priznati da vakcina uzrokuje autizam, kao što su to bili prisiljeni učiniti u Engleskoj.

No, američkoj javnosti dovoljno je i to da je Sud priznao teška oboljenja dječaka Rajana nakon prijema vakcine, pa je ova vijest odjeknula kao bomba za sve one koji godinama pokušavaju roditeljima otvoriti oči.

Koliko je djece nakon vakcinacije oboljelo od encefalitisa, meningitisa, autizma, astme i drugih poremećaja nakon vakcinacije, a da roditelji iz neznanja to nijesu povezali sa vakcinom? Samo jedan izrazito mali broj ljudi čija djeca obole, odlučuju se na mukotrpnu borbu sa sudovima i farmaceutskom industrijom i tu je ključ svega. Neznanje javnosti o mogućim komplikacijama obeshrabruje roditelje u borbi protiv farmakomafije.

Zbog toga se toliko radi na zataškavanju te direktne veze vakcine i autizma te mnogih drugih neuroloških poremećaja, upozorava Natural News.

Već je potvrđeno da MMR izaziva autizam u Engleskoj ali vi ne znate ništa o tome!

Zapravo, šokantno je i njeverovatno koliko mediji prećutkuju vijesti koje nisu u skladu sa korporativno-naučnim prevarama. Skriveni dokumenti koji su više od 20 godina bili uklonjeni od javnosti potvrđuju da MMR vakcinu protiv zaušaka, boginja i rubeole, koje je našla svoje mjesto u obaveznom kalendaru vakcinisanja, zapravo uzrokuje autizam, a supervizori, direktori, farmaceuti i Vlasti zemalja itekako su s time upoznati.

Naime, nakon što su u Engleskoj podnijeli zahtev za izdavanjem dokumenta, po zakonu na pravo informacija, englesko Ministarstvo zdravlja bilo je prisiljeno dati povjerljive dokumente iz kojih proizlaze detalji izvornog odobrenja ovog vakcine iz 1980. godine. Ti dokumenti pokazali su da široko rasprostranjeno vakcinu jednog od najvećih proizvođača vakcine u svijetu, kompanije Glako Smith Kline koje je proizvelo spornu MMR vakcinu uzrokuje nuspojave poput encefalitisa (upale mozga) i autizma, a što je najbolje iz dokumenta se jasno vidi da je proizvođač o tome jasno obaviješten još davnih godina.

Zabrinuti da britanska Vlast namjerno zadržava informacije daleko od očiju javnosti o MMR vakcini, FIOA (Freedom of Information Act) podnio je zahtjev za ovim dokumentima. A učinili su to, jer je uočeno da ogroman broj vakcinisane djece sve više obolijeva od crevnih obolenja, bolesti mozga i autizma koji se od prije povezuju s ovim vakcinom. Na žalost, njihov zahtjev bio je u potpunosti opravdan jer dokumenti jasno pokazuju da vakcina uzrokuje autizam.

“Kada su se dogodili slučajevi teške upale mozga, autizma i drugih neželjenih efekata, Ministarstvo zdravlja je platilo odštetu”, priznala je Tina Cheatham, savjetnica administratora Uprave za zdravstvene usluge američkog Ministarstva zdravstva i socijalne brige, novinarki Sharil Attkisson s CBS News.

(dnevno.hr)

Članak indeksiran 07. 12. 2017 Zadnji put osvježen prije 5 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me