Privatni lekar otkrio da je Bil Gejts, koji javno podržava vakcinisanje, odbio da vakciniše sopstvenu decu

Izvor/medij: Sada malo
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Nije tačno da je Bill Gates odbio da vakciniše sopstvenu djecu Bill Gates kao “babaroga” - po ko zna koji put

Lekar koji je bio privatni doktor Bila Gejtsa u Sijetlu 90-ih, kaže da je osnivač Majkrosofta koji javno podržava vakcinisanje “odbio da vakciniše sopstvenu decu”, kada su bili mali piše yournewswire.

 

“Ne znam da li su se vakcinisali kao odrasli, ali vam mogu reći da je jasno odbio da ih vakciniše kad su bili deca”, rekao je lekar na zatvorenom medicinskom simpozijumu u Sijetlu, dodajući i “bila su to zaista divna deca, pametna i živahna, a on je rekao da su u redu takvi kakvi jesu, i da im ne trebaju vakcine”.

Komentari su uzrujali lekare na simpozijumu, sa tvrdnjama da je prekršio poverljivost između lekara i pacijenta, kako navode izveštaji. Međutim, dok je pričao sa drugim lekarima on nije kršio kod poverljivosti.

Gejts ima troje dece sa ženom Melindom – Dženifer, Rorija i Fibi – koja su rođena između 1996. i 2002. godine, a kako kaže njegov bivši lekar, oni su svi nevakcinisani i zdravi.

Vest da Bil Gejts nije vakcinisao svoju decu, uprkos tome što je najaktivniji promoter kampanje za obavezne vakcine ne bi trebalo da iznenadi bilo koga. Studije su pokazale da elita ne vakciniše svoju decu, ali da istovremeno očekuju da šira javnost svoju vakciniše.

Elita ne vakciniše

U Kaliforniji deca koja su najređe vakcinisana su belci i potiču iz najimućnijih porodica u Los Anđelesu, kako se navodi u nedavnoj studiji.

Procenat obdaništa sa izuzecima ličnog stava izdata od strane države se udvostručio između 2007. i 2013. godine, od 1,54% do 3,06%. To je oko 17 000 najbogatije dece, od više od pola miliona, kojima se ne daju vakcine.

Procenat izuzetaka od vakcinisanja je bio najviši u krajevima grada gde stanuju belci visokih prihoda, kao što je Okrug Oranž, Santa Barbara i delovi Bej Erija, kako navodi CNN.

Studija koja je objavljena u Američkom žurnalu javnog zdravlja, posmatrala je više od 6200 škola u Kaliforniji, i pronašla izuzetak od vakcina dva puta češći kod školaraca u privatnim institucijama.

“Vrlo bogatim i privilegovanim roditeljima se sviđa ideja kolektivnog imuniteta, ali ne žele da rizikuju sa vakcinama kada se radi o njihovoj deci. Oni su zabrinuti za loše reakcije poput autizma.”

Webtribune.rs 

Članak indeksiran 24. 04. 2020 Zadnji put osvježen prije 11 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me