UDARNA VIJEST: ZVANIČNO priznali da VAKCINE uzrokuju AUTIZAM! SPASITE SVOJE DIJETE OD OVE UŽASNE BOLESTI..

Izvor/medij: Alternativno
Ocjena: Klikbejt Teorija zavjere Pseudonauka Prenošenje lažnih vijesti Dezinformacija
Raskrinkano u: “Vanredna vijest” o vakcinama i autizmu: Izmišljotina od početka do kraja “Vanredna vijest” o vakcinama i autizmu (2): Viralne neistine o virusu iz vakcine

SAD JE I SLUŽBENO: FDA na svojim stranicama objavila da VAKCINE uzrokuju autizam!

Zdravstvene vlasti indirektno su priznale ovo zastrašujuće saznanje kada su još 1950. javno naveli da rubeola (koja je jedan od standardnih sastojaka ovog vakcina) uzrokuje autizam.

 

 

O ovome nećete čuti u masovnim medijima, međutim ‘Federalni sud za cjepiva’ (The federal Vaccine Injury Compensation Program) opet je u tajnosti priznao da MMR cjepivo (kombinacija ospica, zaušnjaka i rubeole) doista, uzrokuje autizam.

 

U nedavno objavljenom rješenju, potpuno cenzuriranom za javnost dječak Ryan dobio je stotine tisuća dolara, nakon što je sudski utvrđeno da je MMR cjepivo dovelo do potvrđene dijagnoze encefalitisa a kasnije i do autizma, piše Huffington Post.  Desetogodišnji Ryan Mojabi prvo je obolio od encefalopatije (upale mozga) par dana nakon što je 2003. godine primio dozu MMR vakcine, a dokazano je da je nakon toga obolio od autizma. “Ryan je pretrpio ozljedu od Zakonom određene obavezne vakcine – a to je encefalitis u roku od pet do petnaest dana od dana primanja vakcine ,” priznalo je američko ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi (HHS).

 

‘Ovaj slučaj prikladan je za novčanu naknadu’, dodaje se u obrazloženju Suda. Međutim, iako su i američka Vlada i Sud priznali da je MMR vakcina uzrokovala encefalitis, oni javno ne žele istupati a ne žele ni dokumente dati na uvid javnosti, pa je jasno da se nešto skriva od očiju javnosti.

 

Kad bi dokumente dali na uvid morali bi i javno priznati da vakcine uzrokuju autizam, kao što su to bili prisiljeni učiniti u Engleskoj. No, američkoj javnosti dovoljno je i to da je Sud priznao teška oboljenja dječaka Rayana nakon primitka vakcine, pa je ova vijest odjeknula kao izvanredna za sve one koji godinama pokušavaju ‘roditeljima’ otvoriti oči.

 

Koliko je djece nakon cijepljenja obolilo od encefalitisa, meningitisa, autizma, astme i drugih poremećaja nakon vakcinacije, a da roditelji iz neznanja to nisu povezali s vakcinacijom? Samo jedan izrazito mali broj ljudi čija djeca obole, odlučuju se na mukotrpnu borbu sa sudovima i farmaceutskom industrijom i tu je ključ svega.

 

Neznanje javnosti o mogućim komplikacijama obeshrabruje roditelje u borbi protiv industrije vakcina. Zbog toga se toliko radi na zataškavanju te direktne veze vakcina i autizma te mnogih drugih neuroloških poremećaja

 

Naravno, autizam nije jedina nuspojava cijepljenja, no ta je bolest nekako postala sinonim negativne strane cjepiva s obzirom na tisuće i tisuće uništenih života djece zbog primanja cjepiva.

 

 

S druge strane, u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori i ostalim zemljama bivše Jugoslavije vakcinacija je još uvijek obavezna, bez obzira na to što se djeci daju vakcine protiv davno iskorijenjenih bolesti i bolesti koje uopće nisu ni opasne. Uz to postoje mnogi dokazi da u velikom broju slučajeva cjepiva uopće nisu ni učinkovita.

 

 

No, farmaceutski lobi , koji je od obaveznog cijepljenja iz svake od navedenih država izvlači stotine miliona eura, i dalje je vrlo jak i ne dopušta slobodu odabira roditelja pri vakcinaciji djece.

 

 

Izvor: Sloboda.hr/ Dnevno.hr

Članak indeksiran 07. 12. 2017 Zadnji put osvježen prije 5 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me