Raskrinkavanje.ba

Index → Uhićen muškarac koji je snimao stravičnu nesreću u BiH

22.05.2019
Tekst članka

DVA DANA nakon strašne prometne nesreće u mjestu Grabovica u BiH u kojoj je poginuo 62-godišnji Milenko Pudar iz Banje Luke, uhićen je M. S. iz Tešnja zbog nepružanja prve pomoći, javljaju bosanski mediji.

Podsjetimo, Pudar se u ponedjeljak zabio autom direktno u autobus, vozeći suprotnim trakom. Poginuo je na licu mjesta. Prizor na mjestu događaja bio je stravičan. Vatrogasci su ga dva sata izvlačili iz smrskanog auta. Nesreća se možda mogla spriječiti jer su nepoznate osobe više minuta snimale Pudara kako krivuda cestom. Naime, uhićeni M. S. snimao je i komentirao vožnju Pudara nekoliko trenutaka prije sudara. Snimka je objavljena na društvenim mrežama i izazvala je zgražanje.

Poznanik poginulog Milenka, Dean Savčić, otkrio je da je Milenko bio pirotehničar koji je bolovao od dijabetesa. Komentirao je i da M. S. ništa nije učinio kako bi zvučnim upozorenjem skrenuo pozornost Milenku te kako je ova nesreća pokazala potpunu degradaciju društva.

Snimku je komentirao i urednik Buke Aleksandar Trifunović, rekavši da snimka razoružava bezdušnošću vesele ekipe koja ga je snimila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Članak indeksiran 24.05.2019. Zadnji put osvježen 24.05.2019.

Ocijenjeno u analizi