VANREDNA VIJEST: SUDOVI PRIZNALI DA VAKCINA UZROKUJE AUTIZAM!

Izvor/medij: Ljepota Islama
Ocjena: Klikbejt Teorija zavjere Pseudonauka Prenošenje lažnih vijesti Dezinformacija
Raskrinkano u: “Vanredna vijest” o vakcinama i autizmu: Izmišljotina od početka do kraja “Vanredna vijest” o vakcinama i autizmu (2): Viralne neistine o virusu iz vakcine

O ovome nećete čuti u masovnim medijima, međutim “Federalni sud za vakcine” (The federal Vaccine Injury Compensation Program) opet je u tajnosti priznao da MMR vakcina (kombinacija ospica, zaušnjaka i rubeole) zaista, uzrokuje autizam.

U nedavno objavljenom rješenju, potpuno cenzurisanom za javnost dječak Ryan dobio je stotine hiljada dolara, nakon što je sudski utvrđeno da je MMR vakcina dovelo do potvrđene dijagnoze encefalitisa, a kasnije i do autizma, piše “Huffington Post”. Desetogodišnji Ryan Mojabi prvo je obolio od encefalopatije (upale mozga) par dana nakon što je 2003. godine primio dozu MMR vakcine, a dokazano je da je nakon toga obolio od autizma.

“Ryan je pretrpio povredu od Zakonom određene vakcine – a to je encefalitis u roku od pet do petnaest dana od dana primitka vakcine”, priznalo je američko ministarstvo zdravstva i socijalne zaštite (HHS). “Ovaj slučaj prikladan je za novčanu naknadu”, dodaje se u obrazloženju Suda. Međutim, iako su i američka Vlada i Sud priznali da je MMR vakcina uzrokovala encefalitis, oni javno ne žele istupati, a ne žele ni dokumente dati na uvid javnosti, pa je jasno da se nešto skriva od očiju javnosti.

Kad bi dokumente dali na uvid morali bi i javno priznati da vakcina uzrokuje autizam, kao što su to bili prisiljeni učiniti u Engleskoj. Međutim, američkoj javnosti dovoljno je i to da je Sud priznao teška oboljenja dječaka Rayana nakon primitka vakcine, pa je ova vijest odjeknula kao vanredna za sve one koji godinama pokušavaju “roditeljima” otvoriti oči.

Koliko je djece nakon vakcinisanja obolilo od encefalitisa, meningitisa, autizma, astme i drugih poremećaja nakon vakcinisanja, a da roditelji iz neznanja to nisu povezali s vakcinom? Samo jedan izrazito mali broj ljudi čija djeca obole, odlučuju se na mukotrpnu borbu sa sudovima i farmaceutskom industrijom i tu je ključ svega. Neznanje javnosti o mogućim komplikacijama obeshrabruje roditelje u borbi protiv industrije vakcina. Zbog toga se toliko radi na zataškavanju te direktne veze vakcina i autizma te mnogih drugih neuroloških poremećaja, upozorava “Natural News”.

Već je potvrđeno da MMR uzrokuje autizam u Engleskoj, ali vi ne znate ništa o tome!

Zapravo, šokantno je i nevjerovatno koliko mediji prešućuju vijesti koje nisu u skladu s korporativnim naučnim prevarama. Skriveni dokumenti koji su više od 20 godina bili uklonjeni od javnosti potvrđuju da MMR vakcina protiv zaušnjaka, ospica i rubeole, koje je našlo svoje mjesto u obaveznom kalendaru vakcinisanja, zapravo uzrokuje autizam; a supervizori, direktori, farmaceuti i Vlasti zemalja itekako su s time upoznati.

Naime, nakon što su u Engleskoj podnijeli zahtjev za izdavanjem dokumenta, po zakonu na pravo informacija, englesko Ministarstvo zdravlja bilo je prisiljeno izdati povjerljive dokumente iz kojih proizlaze detalji izvornog odobrenja ove vakcine iz 1980. godine. Ti dokumenti pokazali su da široko rasprostranjena vakcina jednog od najvećih proizvođača vakcina u svijetu, kompanije Glaxo Smith Kline koja je proizvela spornu MMR vakcinu uzrokuje nuspojave poput encefalitisa (upale mozga) i autizma, a što je najbolje iz dokumenta se jasno vidi da je proizvođač o tome jasno obaviješten još davnih godina.

Zabrinuti da britanska Vlast namjerno zadržava informacije daleko od očiju javnosti o MMR vakcini, FIOA (Freedom of Information Act) podnio je zahtjev za ovim dokumentima. A učinili su to jer je uočeno da ogroman broj vakcinisane djece sve više obolijeva od crijevnih oboljenja, bolesti mozga i autizma koji se od prije povezuju s ovom vakcinom.

Na žalost, njihov zahtjev bio je u potpunosti opravdan jer dokumenti jasno pokazuju da vakcina uzrokuje autizam. “Kada su se dogodili slučajevi teške upale mozga, autizma i drugih nuspojava, Ministarstvo zdravlja je platilo odštetu”, priznala je Tina Cheatham, savjetnica administratora “Uprave za zdravstvene usluge” američkog Ministarstva zdravstva i socijalne zaštite , novinarki Sharyl Attkisson s CBS News-a. “Encefalopatija izaziva autistične napadaje i autistično ponašanje kod djece, ali i izaziva sve druge bolesti koje su s autizmom povezane”.

Zdravstvene vlasti indirektno su priznale ovo zastrašujuće saznanje kada su još 1950. javno naveli da rubeola (koja je jedan od sastojaka ove vakcine) uzrokuje autizam.

Ovo priznanje je od izuzetne važnosti za sve roditelje koji u ovom trenutku u Hrvatskoj ne mogu odlučivati hoće li vakcinisati svoje dijete ili ne jer encefalopatija, odnosno grupni naziv za oboljenje mozga uzrokuje autizam i vrlo je česta nuspojava ove vakcine – što se navodi u povjerljivim dokumentima koji su nakon 20 godina izašli na svjetlo dana.

Farmaceutska kompanija Glax oSmithKline, u saradnji s britanskom Vladom, tajili su ove dokumente, čak i onda kada je dr. Andrew Wakefield iznio u javnost stravične brojke koje su dokazale uzročno-posljedičnu vezu MMR vakcina s autizmom. Takvo ponašanje jasno dokazuje planski namješteno trovanje i razbolijevanje čovječanstva koje provode farmaceutske industrije u dogovoru sa svjetskom Vladom.

“Rubeola (kongenitalni sindrom rubeole), jedan je od rijetko dokazanih uzročnika autizma”, rekao je dr. Walter A. Orenstein – bivši pomoćnik glavnog hirurga i direktor Programa nacionalne imunizacije u 2002. godini – u pismu britanskom glavnom medicinskom oficiru, vrhovnom voditelju Odjela za zdravstvo.

“Virus rubeole je jedan od rijetkih poznatih uzroka autizma”, izjavio je CDC na svojim internet stranicama pod “FAQ” (frequently asked questions, često postavljana pitanja) o MMR vakcinama i autizmu.

Dr. Julie Gerberding, koja je trenutno voditeljica odjela za vakcinisanje u farmaceutskoj kompaniji Merck, priznala je da djeca mogu nakon vakcinisanja razviti autizam. Najmanje 20 posto slučajeva autizma izazvanih vakcinom povezani su s mitohondrijskom disfunkcijom itd., ali uprkos ovim priznanjima javnost nije otvorila oči i svoju djecu bez razmišljanja predaju u ruke ovih zastrašujućih eugeničara, piše “Kopp“…

 

Članak indeksiran 08. 12. 2017 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me