Raskrinkavanje.ba

Rezolucija o Srebrenici u UN-u povod za novi val negiranja genocida u medijima

Najava rasprave u UN-u o rezoluciji koja bi osudila negiranje genocida u Srebrenici i proglasila 11. jul međunarodnim danom sjećanja na genocid u mnogim je medijima popraćena negiranjem kvalifikacije ovog zločina.

Foto: /Flickr

Neformalne konsultacije o nacrtu rezolucije kojom bi se se 11. jul proglasio međunarodnim danom sjećanja na genocid održane su 17. aprila 2024. godine u Ujedinjenim nacijama, navedeno je na stranici ove organizacije. Sastanak su sazvale stalne misije Njemačke i Ruande, zajedno sa stalnim misijama Albanije, Bosne i Hercegovine (BiH), Čilea, Finske, Francuske, Irske, Italije, Jordana, Kraljevine Nizozemske, Lihtenštajna, Malezije, Novog Zelanda, Slovenije, Turske i Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Očekuje se da prijedlog rezolucije bude na dnevnom redu Generalne skupštine UN-a početkom maja.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obavijestio je javnost o planovima za usvajanje rezolucije na konferenciji za medije koja je održana 29.3.2024. godine. Najava mogućnosti da rezolucija bude usvojena u UN-u je za neke političare/ke iz Srbije i BiH, posebno Republike Srpske, bila povod za direktno ili manje direktno negiranje genocida u Srebrenici (1, 2, 3) i za iznošenje tvrdnji da će usvajanje rezolucije značiti “ukidanje RS” i da će ovaj dokument “cijeli narod proglasiti genocidnim” (1, 2, 3).

Dan poslije neformalnih konsultacija o nacrtu rezolucije u UN-u, u Banjaluci je održan protestni skup “Srpska te zove“ kao odgovor na najavu usvajanja. Organizator skupa je opštinska organizacija porodica poginulih i nestalih civila iz Srebrenice, uz podršku vodećih političkih partija u RS. Govornici/e su na skupu davali izjave u kojima su negirali/e genocid i opisivali usvajanje rezolucije kao put za “ukidanje RS” ili proglašavanje Srba “genocidnim narodom”.

Brojni mediji prenosili su ove izjave političara/ki i tumačenja rezolucije, često bez ikakve napomene o tačnosti tih navoda. Neki mediji su dali prostor i ličnostima izvan politike, koji su davali slične izjave. 

“Ukidanje RS”

Uz manje ili više direktne navode o tome da se tekstom rezolucije Srbi proglašavaju “genocidnim”, portal Novosti je objavio pet članaka u vezi sa rezolucijom i njenim navodnim ciljevima (1, 2, 3, 4, 5). U članku objavljenom 7.3.2024. godine navodi se da se u UN-u tajno sprema rezolucija o "genocidu u Srebrenici" i da je cilj rezolucije “satanizacija” i ukidanje Republike Srpske. 

U UN se tajno sprema rezolucija o Srebrenici, saznaju "Novosti"
Ambasador BiH, mimo znanja Predsedništva, radi na tekstu rezolucije koji će biti predstavljen u aprilu.
Cilj dokumenta je satanizacija Republike Srpske kako bi bila ukinuta.

Članak je prenio portal Info puls

U člancima koji su na portalu Novosti objavljeni 1.4, 2.4, 3.4. i 15.4.2024. navodi se da je cilj Rezolucije “demontaža RS”, da je pripremaju “bosanski muslimani sa Zapadom” ali i da se “Srbima stavlja žig genocidnosti i zla” odnosno da im se “lijepi etiketa genocidnosti”. Tvrdnje iz ovih članaka su prenesene na 11 portala.

Na portalu Radio televizije Republike Srpske (RTRS) objavljen je 4.4.2024. godine članak pod naslovom “Šta povezuje Rezoluciju o Srebrenici i Šmitove poteze? (VIDEO)”. U njemu se tvrdi da se “uveliko priprema rezolucija o Srebrenici” a da je u osnovi te rezolucije plan da se “nametanjem teze, kako je Republika Srpska navodno zasnovana na genocidu” dovede i do “ukidanja” RS. 
U istom članku navodi se i kako odluke koje donosi visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt za cilj imaju da se “politički eliminiše predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik”.

Sputnik je naveo da će rezolucija Srbe “okarakterisati kao genocidan narod” u članku objavljenom 14.4.2024. godine, kojeg su prenijela još tri portala (1, 2, 3). Slične tvrdnje objavljene su na Sputniku i ranije u člancima od 8.4. i 2.4.2024. godine, u kojima je rezolucija opisana kao plan i namjera da se “satanizuju Srbi”. 

Na sličan način rezolucija je opisana i u izjavi nekadašnjeg ministra spoljnih poslova Jugoslavije Živadina Jovanovića u članku koji je objavljen 15.4.2024. godine na portalu Russia Today Balkan. Ovaj članak objavljen je na još četiri portala (1, 2, 3, 4).

Navod da se rezolucijom “srpski narod proglašava genocidnim” objavljen je u još jednom članku na portalu Russia Today Balkan. U članku objavljenom 10.4.2024. pod naslovom “Nataša Kandić podržala rezoluciju o Srebrenici” navodi se da je Kandić, “Osnivačica Fonda za humanitarno pravo još jednom podržala antisrpsku rezoluciju”. Taj članak objavljen je i na portalu IN4S.

“Biranje” sagovornika

Navode da bi usvajanje rezolucije značilo da će “jedan narod biti proglašen genocidnim” i da njeno usvajanje znači “ukidanje RS” iznosili su i sagovornici pojedinih medija. Tako je na portalu novinske agencije Srna objavljen 14.4.2024. godine članak u kojem je citiran direktor Instituta istorijskih nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu Drago Mastilović, koji je rekao da su na djelu napori da “srpski narod u UN bude žigosan kao genocidan” u kontekstu potencijalnog usvajanja rezolucije. Ovaj članak objavljen je na još pet portala (1, 2, 3, 4, 5).

Navod o tome da se Rezolucijom pokušava “anatemisati narod” objavljen je 15.4.2024. godine u članku portala Sputnik. U tom članku citiran je Bojan Šolaja, potpisan kao direktor Centra za međunarodne i bezbednosne studije Banjaluka.

Cilj bošnjačkih političara – anatemisati Srbe
Istorijska je činjenica da se u Srebrenici desio strašan zločin koji su počinili pojedinci, ali ne može se na osnovu toga anatemisati ceo jedan narod, kaže Šolaja. Prema njegovim rečima, cilj bošnjačkih političara je upravo to.

Članak je objavljen i na portalu Iskra.

Osim sagovornika koji su ponavljali tvrdnje o kolektivnoj krivici u rezoluciji, mediji su imali i sagovornike koji su negirali kvalifikaciju počinjenih zločina, ali i relativizovali ili umanjivali broj žrtava i slično. Tako je na portalu Politika 16.4.2024. godine objavljen članak sa izjavama Efraima Zurofa, predstavljenog kao “jedan od najvećih svetskih stručnjaka za Holokaust”, koji je citiran na sljedeći način: 

U Srebrenici se nije dogodio genocid, već ratni zločin, poručio je jedan od najvećih svetskih stručnjaka za Holokaust Efraim Zurof i istakao da se taj pojam danas bez ikakve sumnje zloupotrebljava u političke svrhe, ali i da Generalna skupština UN ne može da odredi šta je genocid. "Izvorna definicija reči genocid je pokušaj da se uništi jedan čitav narod, to nije ono što se desilo u Srebrenici, ono što se tamo desilo je ratni zločin", rekao je Zurof, koji je direktor Centra "Simon Vizental".

Ove izjave su bez ikakvog kritičkog otklona objavljene u člancima još 40 portala.

Sličan primjer je i izjava direktora organizacije Institut za istraživanje srpskih stradanja u 20. vijeku Milivoja Ivaniševića u članku koji je objavila Srna 15.4.2024. godine. 

On je naglasio da činjenice da se u Srebrenici nije desio ni genocid, ali ni "mega zločin" bodu oči svakom ko hoće da ih vidi.
"Godinama su zanemarivane, kako bi rekao Kosta Čavoški, činjenične istine. Kada ja krećem sa činjenicama prvo ukažem na onu tablu na ulazu u Potočare gdje je navedeno osam hiljada i nešto žrtava. Ono što niko ne pominje je da je tu 14 opština. To znači da je stradalo 300 do 400 lica po opštini, pa je li to mega zločin?", upitao je Ivanišević.

Članak je bez značajnih izmjena objavljen na još pet portala (1, 2, 3, 4, 5).

Brojni medijski izvještaji o rezoluciji popraćeni su i navodima iz izvještaja Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine, koju je formirala Vlada Republike Srpske. Tako je na Srna objavila članak 11.3.2024. godine u kojem se navode stavovi izraelskog istoričara Gideona Greifa koji je bio na čelu Komisije. U članku je navedeno da je Komisija “zaključila da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte”. 

Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine, na čijem čelu je bio za Grajf, zaključila je da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte.
Grajf je ranije pojasnio značenje pojma "genocid", navodeći da se odnosi "na namjeru jedne grupe da potpuno uništi drugi narod", a Komisije od 10 svjetskih eksperata zaključila je da Srbi nikada nisu imali takav plan ni u Srebrenici niti na bilo kom drugom mjestu.

Ovaj članak objavljen je na još pet portala (1, 2, 3, 4, 5).

Zaključci Komisije pominju se i u članku RTRS-a 31.3.2024. godine, u kojem je citiran Branimir Kojić, predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila. Navedeni su i u članku o izjavama Milorada Dodika, predsjednika RS, u vezi sa Rezolucijom, koji je objavila Srna 16.4.2024. godine. Taj članak objavljen je potom na još jednom portalu. Srna je 17.4.2024. godine objavila i članak o izjavama Marka Đurića ambasadora Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), u kojem su takođe navedeni zaključci Komisije. Članak je objavljen bez izmjena i na portalu RTRS.

Sudske činjenice 

analizi objavljenoj 6.7.2023. godine u sklopu serijala “Rasvjetljavanje”, Raskrinkavanje je navelo pregled poznatih činjenica o događajima u Srebrenici 1995. godine.

U julu 1995. godine, više od 8.000 osoba bošnjačke nacionalnosti, uglavnom muškaraca i dječaka, ubijeno je u okolini Srebrenice nakon što je Vojska Republike Srpske (VRS) preuzela kontrolu nad tim gradom. U publikaciji “Hronologija genocida” koju je izdao Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove UN-a, navedeno je da je VRS preuzela kontrolu nad Srebrenicom 11.7.1995. godine u operaciji kodnog naziva “Krivaja 95”. Ta operacija izvršena je po naređenju Radovana Karadžića, tadašnjeg  predsjednika Republike Srpske i vrhovnog komandanta VRS. Dokazi iz ekshumacija posmrtnih ostataka pokazali su da je većina žrtava ubijena u masovnim pogubljenjima.

Zločin u Srebrenici okvalifikovan je kao genocid u presudama koje je su izrečene u Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju, Međunarodnom sudu pravde i Sudu Bosne i Hercegovine

Za zločine u Srebrenici je do sada osuđeno 50 osoba, a od 20 presuda Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju za zločine u Srebrenici njih sedam uključuje presude za genocid.

O čemu je riječ u UN-ovoj Rezoluciji?

Sadržaj teksta rezolucije kojom bi se se 11. jul proglasio međunarodnim danom sjećanja nije zvanično objavljen. Neki mediji, kao što su Radio Slobodna Evropa i Glas Amerike, imali su uvid u tekst na kojem se još radi. Kako se navodi u tim objavama, prijedlog rezolucije “osuđuje bez rezerve svako poricanje genocida u Srebrenici, kao i radnje koje veličaju osuđene za ratne zločine, zločine protiv čovječnosti i genocida, uključujući i one odgovorne za genocid u Srebrenici”.

Takođe, isti izvori ističu da se ovim prijedlogom “pozivaju države članice Ujedinjenih nacija da očuvaju utvrđene činjenice, uključujući i kroz svoje obrazovne sisteme, razvijanjem odgovarajućih programa, u cilju sprečavanja revizionizma i pojave genocida u budućnosti”.

U prijedlogu je naglašena i “važnost dovršetka procesa traženja i identifikacije preostalih žrtava genocida u Srebrenici i omogućavanje njihovog dostojanstvenog ukopa” te se “poziva i na nastavak procesuiranja počinilaca genocida u Srebrenici”. Od generalnog sekretara UN-a traži se da “uspostavi program informisanja pod nazivom ‘Genocid u Srebrenici i Ujedinjene nacije’', počevši od priprema za obilježavanje 30-te godišnjice genocida, kao i da skrene pažnju na ovu rezoluciju svim državama članicama, organizacijama Ujedinjenih nacija i organizacija civilnog društva, u cilju odgovarajućeg poštovanja”.

Na osnovu napisa medija koji su imali uvid u prijedlog teksta rezolucije, jasno je da se u njemu ne navodi kolektivna krivica, da se osuđuje poricanje genocida i da se navodi potreba za nastavkom procesuiranja počinilaca genocida, dakle, pojedinaca koji su odgovorni.

Mediji su objavljivali slične tvrdnje o nametanju kolektivne krivice u vezi sa prijedlogom rezolucije kojom se osuđuje genocid u Srebrenici u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija 2015. godine. Ovaj prijedlog nije prošao jer jer ruski ambasador uložio veto na glasanju. Prema izvještajima svjetskih medija (1), ruski ambasador Vitalij Čurkin je prilikom ulaganja veta izjavio da bi “usvajanje rezolucije bilo kontraproduktivno i vodilo bi dodatnim tenzijama”. 

analizi medijskih tvrdnji o ovom prijedlogu rezolucije, koju je Raskrinkavanje objavilo 2022. godine, istaknuto je da se u nacrtu te rezolucije termini “narod” ili “nacija” ne upotrebljavaju niti u kontekstu srpskog niti bilo kog drugog naroda. Nacrt rezolucije u osnovi je bio baziran na sudskim presudama o genocidu u Srebrenici. Te presude jasno ističu utvrđenu krivicu pojedinaca/ki za utvrđene ratne zločine i genocid a ne krivicu “naroda”.

“Nezavisna komisija”

Vlada RS-a imenovala je u februaru 2019. godine članove komisije čiji je zadatka bio "istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine”. Izvještaj ove komisije objavljen je 2021. godine, a zastupnici/ce u Narodnoj skupštini RS usvojili/e su ga na sjednici održanoj 18.4.2024. godine.

Raskrinkavanje je 15.7.2022. godine analiziralo medijske tvrdnje da su sud u Hagu i međunarodni eksperti u Komisiji potvrdili da u Srebrenici nije počinjen genocid. U toj analizi smo pisali o činjenici da izvještaj Komisije nije međunarodno priznat i da sadrži zaključke koji su u suprotnosti sa zaključcima iz nekoliko presuda Haškog tribunala. 

BIRN je ukazao da se u Izvještaju tvrdi da su veliki broj Bošnjaka ubijenih u julu 1995. u Srebrenici činili vojnici, iako su sudovi utvrdili da su ubijeni većinom bili civili. Istaknuto je i da se u izvještaju “Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine” navodi da broj žrtava ne prelazi 3.715, dok je Međunarodni krivični sudu za bivšu Jugoslaviju utvrdio da je pogubljeno između sedam i osam hiljada bosanskih Muslimana.

Shodno navedenim činjenicama, tvrdnje kojima se negira genocid u Srebrenici, kroz izjave sagovornika u analiziranim medijskim izvještajima i zaključke “nezavisne međunarodne komisije”, ocjenjujemo kao manipulisanje činjenicama, budući da im nisu suprostavljene činjenice koje ukazuju na netačnost takvih navoda. 

Tvrdnje da rezolucija kojom bi se se 11. jul proglasio međunarodnim danom sjećanja na genocid u UN-u zapravo ima za cilj nametanje kolektivne krivice ili osudu jednog naroda, te ukidanje Republike Srpske, ocjenjujemo kao teoriju zavjere, budući da nisu zasnovane na činjenicama.

 

(Raskrinkavanje.ba)

Napomena

29.4.2024. godine redakcija portala Srpska info dostavila nam je izmijenjenu verziju prvobitno objavljenog članka koji je dopunjen u skladu sa tačnim navodima, te je ocijenjen i kao ispravljeno.

03.05.2024: Portal Serbian Times je ispravio netačne navode u članku, a članku je dodana i ocjena ispravljeno.
24.5.2024: redakcija portala Blic takođe nas je obavijestila o izmjenama članaka kojem je dodata ocjena ispravljeno.
3.6.2024. godine redakcije portala 24 sedam i Telegraf dostavile su nam izmjenjene verzije prvobitno objavljenih članka koji sada sadrži tačne navode te su ocijenjeni i kao ispravljeno.

Pogledajte originalne članke
Manipulisanje činjenicama 17.04.2024

B 92: Najveći svetski stručnjak potvrdio: Vučić je u pravu, Srebrenica nije genocid VIDEO

Najveći svetski stručnjak za pitanje genocida, Efraim Zurof, direktor Centra "Simon Vizental" potvrdio na N1 da je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 15.04.2024

Alternativna televizija: Ivanišević: Činjenicama napasti falsifikat u Generalnoj skupštini UN

Predstavnik Srbije pred Generalnom skupštinom UN, kada se tamo bude raspravljalo o rezoluciji o Srebrenici, ne treba da iznosi nikakvu odbranu već sam...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Big portal: “Vučić je u pravu, Srebrenica nije genocid”

Najveći svetski stručnjak za pitanje genocida, Efraim Zurof, direktor Centra “Simon Vizental” potvrdio na N1 da je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 17.04.2024

Radio-televizija Vojvodine: Zurof: Zločin u Srebrenici ne odgovara definiciji genocida

JERUSALIM - Direktor Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof izjavio je danas da zločin u Srebrenici ne odgovara definiciji genocida i istakao da se posl...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 17.04.2024

Srpska cafe: Zurof: U Srebrenici nije bilo genocida, rezolucija politički motivisana

Direktor Centra “Simon Vizental” Efraim Zurof izjavio je danas da se u Srebrenici nije dogodio genocid, već ratni zločin i istakao da Generalna skupšt...

 • Manipulisanje činjenicama
Teorija zavjere 02.04.2024

Sputnik: Šta otkrivaju detalji spremnog teksta: Precizan i tempiran plan za satanizaciju Srba

Tekst predloga rezolucije o Srebrenici govori da Zapad želi da stisne obruč oko srpskog naroda i Srbije. Takvim jačim stiskom sa više strana i povišen...

 • Teorija zavjere
Manipulisanje činjenicama 15.04.2024

RTRS: Ivanišević: Činjenicama napasti falsifikat u Generalnoj skupštini

Predstavnik Srbije pred Generalnom skupštinom UN, kada se tamo bude raspravljalo o rezoluciji o Srebrenici, ne treba da iznosi nikakvu odbranu već sam...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 17.04.2024

Tanjug: Efraim Zurof: U Srebrenici nije bilo genocida; Generalna skupština UN ne može da odredi šta je genocid

BEOGRAD - U Srebrenici se nije dogodio genocid, već ratni zločin, poručio je jedan od najvećih svetskih stručnjaka za Holokaust Efraim Zurof i istakao...

 • Manipulisanje činjenicama
Teorija zavjere 15.04.2024

Novosti: ЗАПАД РАСКРИНКАН ДО КРАЈА: Да им је стало до геноцида, онда би зауставили ово што се дешава у Гази

РЕЗОЛУЦИЈА о геноциду нема за циљ да помогне некоме или некога да заштити, каже историчар Горан Шарић.

 • Teorija zavjere
Teorija zavjere 15.04.2024

Info BG: ZAPAD RASKRINKAN DO KRAJA: Da im je stalo do genocida, onda bi zaustavili ovo što se dešava u Gazi

REZOLUCIJA o genocidu nema za cilj da pomogne nekome ili nekoga da zaštiti, kaže istoričar Goran Šarić.

 • Teorija zavjere
Manipulisanje činjenicama 17.04.2024

Trebinje Live: Najveći svjetski stručnjak za pitanje genocida: U Srebrenici nije bilo genocida

Najveći svjetski stručnjak za pitanje genocida, Efraim Zurof, direktor Centra "Simon Vizental" rekao je na televiziji "N1" da Srebrenica nije genocid,...

 • Manipulisanje činjenicama
Teorija zavjere 07.03.2024

Info Puls: U UN se tajno sprema rezolucija o “genocidu u Srebrenici”

U UN se tajno sprema rezolucija o Srebrenici, saznaju “Novosti”.

 • Teorija zavjere
Teorija zavjere 03.04.2024

Novosti: ИРОНИЈА ЈЕ ДА НЕМЦИ ОД СРБА ПРАВЕ ГЕНОЦИДАШЕ: Резолуцијом о Сребреници Запад жели да "намири" муслимане који су кивни због Палестине

НАМЕРА је да се на леђа Срба налепи етикета геноцидног народа и иронија је што долази од Немачке, земље која је званично признала геноцид у Намибији...

 • Teorija zavjere
Teorija zavjere 03.04.2024

Info BG: IRONIJA JE DA NEMCI OD SRBA PRAVE GENOCIDAŠE: Rezolucijom o Srebrenici Zapad želi da “namiri” muslimane koji su kivni zbog Palestine

NAMERA je da se na leđa Srba nalepi etiketa genocidnog naroda i ironija je što dolazi od Nemačke, zemlje koja je zvanično priznala genocid u Namibiji...

 • Teorija zavjere
Teorija zavjere 07.03.2024

Novosti: "NOVOSTI" SAZNAJU: U UN se tajno sprema rezolucija o "genocidu u Srebrenici"

U UN se tajno sprema rezolucija o Srebrenici, saznaju "Novosti".

 • Teorija zavjere
Manipulisanje činjenicama 17.04.2024

Blic: "U SREBRENICI NIJE BILO GENOCIDA" Jedan od najvećih svetskih stručnjaka za Holokaust: U Generalnoj skupštini UN ponekad se glasa zbog politike, ne zbog istine

U Srebrenici se nije dogodio genocid, već ratni zločin, poručio je jedan od najvećih svetskih stručnjaka za Holokaust Efraim Zurof i istakao da se taj...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Teorija zavjere 03.04.2024

Pečat: IRONIJA JE DA NEMCI OD SRBA PRAVE GENOCIDAŠE: Rezolucijom o Srebrenici Zapad želi da “namiri” muslimane koji su kivni zbog Palestine

NAMERA je da se na leđa Srba nalepi etiketa genocidnog naroda i ironija je što dolazi od Nemačke, zemlje koja je zvanično priznala genocid u Namibiji...

 • Teorija zavjere
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Politika: Zurof: U Srebrenici nije bilo genocida, Generalna skupština UN ne može da odredi šta je genocid

U Srebrenici se nije dogodio genocid, već ratni zločin, poručio je jedan od najvećih svetskih stručnjaka za Holokaust Efraim Zurof i istakao da se taj...

 • Manipulisanje činjenicama
Teorija zavjere 02.04.2024

Novosti: EKSKLUZIVNO - OPASAN PLAN: Šta piše u Rezoluciji koja je pripremljena za generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija 27. aprila

REZOLUCIJA o Srebrenici, čije usvajanje bošnjački deo misije Bosne i Hercegovine na čelu sa ambasadorom Zlatkom Lagumdžijom uz pomoć Zapada, želi da...

 • Teorija zavjere
Teorija zavjere 02.04.2024

Banjaluka net: Evo šta piše u Rezoluciji o Srebrenici koja bi se trebala naći pred Skupštinom UN 27. aprila

Rezolucija o Srebrenici, čije usvajanje bošnjački dio misije BiH na čelu sa ambasadorom Zlatkom Lagumdžijom uz pomoć Zapada, želi da progura u Skupšti...

 • Teorija zavjere
Teorija zavjere 10.04.2024

RT Balkan: Наташа Кандић подржала резолуцију о Сребреници

"Оснивачица" Фонда за хуманитарно право још једном је подржала антисрпску резолуцију

 • Teorija zavjere
Manipulisanje činjenicama 07.04.2024

RTRS: Зуроф: Ако се прихвати резолуција о Сребреници то би могло довести до захтјева за репарацију

Директор центра "Симон Визентал" из Јерусалима Ефраим Зуроф изјавио је да злочин у Сребреници 1995. године није био геноцид и да не мисли да је Генера...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 17.04.2024

Serbian Times: “TO NIJE BIO GENOCID, NE UMANJUJMO ZNAČAJ TOG TERMINA”: Poslednji lovac na naciste protiv rezolucije o Srebrenici!

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za to...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 15.04.2024

NSPM: Efraim Zurof: U Srebrenici se desio ratni zločin, a ne genocid. Nije istina da je na Kosovu počinjen genocid. Pojam genocid se danas zloupotrebljava u političke svhe

Komentarišući predlog rezolucije o Srebrenici, Efraim Zurof, direktor Centra "Simon Vizental", podsetio je da je pre svega izvorna definicija reči ge...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Srbi: Зуроф: У Сребреници није било геноцида, Генерална скупштина УН не може да одреди шта је геноцид

У Сребреници се није догодио геноцид, већ ратни злочин, поручио је један од највећих светских стручњака за Холокауст Ефраим Зуроф и истакао да с...

 • Manipulisanje činjenicama
Teorija zavjere 16.04.2024

Iskra: Први контраудар из Бањалуке против покушаја да се Србима удари – анатема геноцидног народа

Усвајањем извештаја Међународне независне комисије о догађајима у Сребреници између 1992. и 1995. у Народној скупштини Републике Српске 18. априла, би...

 • Teorija zavjere
Teorija zavjere 15.04.2024

Sputnik: Prvi kontraudar iz Banjaluke protiv pokušaja da se Srbima udari - anatema genocidnog naroda

Usvajanjem izveštaja Međunarodne nezavisne komisije o događajima u Srebrenici između 1992. i 1995. u Narodnoj skupštini Republike Srpske 18. aprila, b...

 • Teorija zavjere
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Kurir: U SREBRENICI SE NIJE DESIO GENOCID! Efraim Zurof: Generalna skupština UN ne može da odredi šta je genocid

Najveći svetski stručnjak za Holokaust Efraim Zurof, direktor Centra "Simon Vizental", smatra da se u Srebrenici nije desio genocid.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 17.04.2024

Pečat: POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za to...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Dnevnik.rs: „ЖЕЛЕ ДА ПРИКАЖУ СИТУАЦИЈУ ШТО ЈЕ ГОРЕ МОГУЋЕ” Зуроф: У Сребреници није било геноцида! ГС УН не може да одреди ШТА ЈЕ ГЕНОЦИД

У Сребреници се није догодио геноцид, већ ратни злочин, поручио је један од највећих светских стручњака за Холокауст Ефраим Зуроф и истакао да се тај...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 17.04.2024

Novosti: POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za t...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 17.04.2024

TV Most: Грајф: Циљ Резолуције о Сребреници пласирање лажних вести, није било геноцида

Израелски историчар Гидеон Грајф, председник Независне комисије за истраживање страдања свих народа у Сребреничкој регији у периоду 1992. до 1995. год...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Alo: SREBRENICA NIJE GENOCID, TU REZOLUCIJU GURAJU ZEMLJE IZ POLITIČKIH RAZLOGA Najveći svetski stručnjak na N1 priznao da je Vučić u pravu

Najveći svetski stručnjak na N1 potvrdio da je Vučić u pravu

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Moj kontakt: Zurof: Generalna skupština UN ne može da određuje šta je genocid, u Srebrenici ga nije bilo

Najveći svjetski stručnjak za Holokaust Efraim Zurof rekao je da se u Srebrenici nije dogodio genocid nego ratni zločin, te istakao da se taj pojam da...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Objektiv.rs: Zurof: “U Srebrenici nije bilo genocida, Generalna skupština UN ne može da odredi šta je genocid”

"Genocid je jedna od najgorih mogućih tragedija i zbog toga mnogi ljudi pokušavaju da tvrde da su njihovi neprijatelji želeli da počine genocid protiv...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Pink: Najveći svetski stručnjak potvrdio da je Vučić u pravu: Srebrenica nije genocid, takvu rezoluciju guraju pojedine zemlje iz političkih razloga! Isto je i sa Kosovom, ni tamo nije bilo genocida, sve to rade zbog politike! (VIDEO)

U Srebrenici se nije dogodio genocid, već ratni zločin, poručio je jedan od najvećih svetskih stručnjaka za Holokaust Efraim Zurof čime je potvrdio da...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Alternativna televizija (.rs): Najveći svjetski stručnjak: Srebrenica nije genocid

Najveći svjetski stručnjak za pitanje genocida, Еfraim Zurof, direktor Centra "Simon Vizental" rekao je na televiziji "N1" da Srebrenica nije genocid,...

 • Manipulisanje činjenicama
Teorija zavjere 14.04.2024

Srpska 24: ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

Упорна настојања бошњачке политичке елите и једног броја западних држава, овог пута Њемачке, да српски народ у УН буде жигосан као геноцидан нису само...

 • Teorija zavjere
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Glas Srpske: Zurof: Generalna skupština UN ne može da određuje šta je genocid, u Srebrenici ga nije bilo

Najveći svjetski stručnjak za Holokaust Efraim Zurof rekao je da se u Srebrenici nije dogodio genocid nego ratni zločin, te istakao da se taj pojam da...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Nula49: Zurof: Generalna skupština UN ne može da određuje šta je genocid, u Srebrenici ga nije bilo

Najveći svjetski stručnjak za Holokaust Efraim Zurof rekao je da se u Srebrenici nije dogodio genocid nego ratni zločin, te istakao da se taj pojam da...

 • Manipulisanje činjenicama
Teorija zavjere 14.04.2024

Palelive: „Хитлерове сјенке“ опет лебде над Балканом

Упорна настојања бошњачке политичке елите и једног броја западних држава, овог пута Њемачке, да српски народ у УН буде жигосан као геноцидан нису само...

 • Teorija zavjere
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Una rs: Zurof: U Srebrenici nije bilo genocida, ne može Generalna skupšitna UN da odredi šta je genocid

Pojašnjava da ljudi koji žele da dobiju neku podršku ili finansijska sredstva za neku tragediju koju su preživeli, naravno da žele tu tragediju da pr...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Informer: Komisija: U Srebrenici nije bilo genocida!

U Srebrenici se nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte, piše u izveštaju Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje strad...

 • Manipulisanje činjenicama
Teorija zavjere 14.04.2024

Opština Sokolac: „Хитлерове сјенке“ опет лебде над Балканом

Упорна настојања бошњачке политичке елите и једног броја западних држава, овог пута Њемачке, да српски народ у УН буде жигосан као геноцидан нису само...

 • Teorija zavjere
Teorija zavjere 14.04.2024

Alternativna televizija: Мастиловић: Хитлерове сјенке опет лебде над Балканом

Упорна настојања бошњачке политичке елите и једног броја западних држава, овог пута Њемачке, да српски народ у УН буде жигосан као геноцидан нису само...

 • Teorija zavjere
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Borba: Zurof: U Srebrenici nije bilo genocida, politički motivisana rezolucija prijeti da destabilizuje ionako krhki balkanski region!

Poslednjih godina često se susrijećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju namjeru da vode kampanju za...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

24sedam rs: Zurof: U Srebrenici nije bilo genocida, taj pojam se zloupotrebljava u političke svrhe

Zurof smatra da je najveći problem u tome što Generalna skupština UN nije telo koje može da odredi šta je genocid

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Topportal: Zurof: Generalna skupština UN ne može da određuje šta je genocid, u Srebrenici ga nije bilo

Najveći svjetski stručnjak za Holokaust Efraim Zurof rekao je da se u Srebrenici nije dogodio genocid nego ratni zločin, te istakao da se taj pojam da...

 • Manipulisanje činjenicama
Teorija zavjere 14.04.2024

RTRS: "Хитлерове сјенке" опет лебде над Балканом

Упорна настојања бошњачке политичке елите и једног броја западних држава, овог пута Њемачке, да српски народ у УН буде жигосан као геноцидан нису само...

 • Teorija zavjere
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

eTrebinje: Najveći svjetski stručnjak za pitanje genocida: U Srebrenici nije bilo genocida

Najveći svjetski stručnjak za pitanje genocida, Efraim Zurof, direktor Centra “Simon Vizental” rekao je na televiziji “N1” da Srebrenica nije genocid,...

 • Manipulisanje činjenicama
Teorija zavjere 15.04.2024

Srpski memorijal: РТ Балкан, 15. 4. 2024, Живадин Јовановић о резолуцији о Сребреници: Шолц би да Србе прикаже горим од нациста

Запад сматра да српски народ није вредан постојања и поштовања већ је светски парија, оцењује некадашњи шеф некадашњи министар спољних послова Југосла...

 • Teorija zavjere
Manipulisanje činjenicama 17.04.2024

Srbin: Zurof: U Srebrenici nije bilo genocida

U Srebrenici se nije dogodio genocid, već ratni zločin, poručio je jedan od najvećih svetskih stručnjaka za Holokaust Efraim Zurof i istakao da se taj...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Studio B: Zurof:U Srebrenici nije bilo genocida; GS UN ne može da odredi šta je genocid

U Srebrenici se nije dogodio genocid, već ratni zločin, poručio je jedan od najvećih svetskih stručnjaka za Holokaust Efraim Zurof i istakao da se taj...

 • Manipulisanje činjenicama
Teorija zavjere 14.04.2024

Srna: "ХИTЛЕРОВЕ СЈЕНКЕ" ОПЕT ЛЕБДЕ НАД БАЛКАНОМ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 14. АПРИЛА /СРНА/ - Упорна настојања бошњачке политичке елите и једног броја западних држава, овог пута Њемачке, да српски народ у У...

 • Teorija zavjere
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Banjaluka net: Zurof: Pojam genocida se zloupotrebljava, u Srebrenici ga nije bilo

Najveći svjetski stručnjak za Holokaust Efraim Zurof rekao je da se u Srebrenici nije dogodio genocid nego ratni zločin, te istakao da se taj pojam da...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 17.04.2024

Faktor magazin: Srebrenica nije genocid

Srebrenica nije genocid Najveći svjetski stručnjak za pitanje genocida, Еfraim Zurof, direktor Centra „Simon Vizental“ rekao je na televiziji „N1“ da...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 18.04.2024

RT Balkan: Direktor Centra "Simon Vizental": U Srebrenici nije bilo genocida, rezolucija politički motivisana

Ljudi koji su iza ovoga koriste to kao oružje protiv određenih grupa ili nacija koje žele da oštete, istakao je Efraim Zurof

 • Manipulisanje činjenicama
Teorija zavjere 15.04.2024

Srbin: Šolc bi da Srbe prikaže gorim od nacista

Zapad smatra da srpski narod nije vredan postojanja i poštovanja već je svetski parija, ocenjuje nekadašnji šef nekadašnji ministar spoljnih poslova J...

 • Teorija zavjere
Manipulisanje činjenicama 15.04.2024

Srpski memorijal: Иванишевић: Чињеницама напасти фалсификат у Генералној скупштини

Представник Србије пред Генералном скупштином УН, када се тамо буде расправљало о резолуцији о Сребреници, не треба да износи никакву одбрану већ само...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Srpska info: „Ono što se tamo desilo je RATNI ZLOČIN“ Direktor Centra „Simon Vizental“ ponovio da u Srebrenici nije bilo genocida

Izvorna definicija riječi genocid je pokušaj da se uništi jedan čitav narod, to nije ono što se desilo u Srebrenici, ono što se tamo desilo je ratni...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.04.2024

Telegraf TV: Zurof: "Ne odlučuje se u Generalnoj skupštini UN da li je nešto genocid"

Direktor Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof izjavio je danas da se u Srebrenici nije dogodio genocid, već ratni zločin i istakao da Generalna skupšt...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 15.04.2024

Palelive: Чињеницама напасти фалсификат у Генералној скупштини UN

БЕОГРАД – Представник Србије пред Генералном скупштином УН, када се тамо буде расправљало о резолуцији о Сребреници, не треба да износи никакву одбран...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 15.04.2024

N1.RS: Zurof o predlogu rezolucije o Srebrenici: Pojam genocid se zloupotrebljava u političke svrhe

Komentarišući predlog rezolucije o Srebrenici, Efraim Zurof, direktor Centra "Simon Vizental", podsetio je da je pre svega izvorna definicija reči gen...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 17.04.2024

Frontal (.ba): Zurof: U Srebrenici nije bilo genocida, Generalna skupština UN ne može da odredi šta je genocid

Najveći svjetski stručnjak za Holokaust Efraim Zurof rekao je da se u Srebrenici nije dogodio genocid nego ratni zločin, te istakao da se taj pojam da...

 • Manipulisanje činjenicama
Teorija zavjere 02.04.2024

Pečat: Шта пише у резолуцији коју у УН босански муслимани спремају са Западом? Жигосање Срба у седам тачака

У ТЕКСТУ контроверзне резолуције коју босански муслимани спремају са западним државама, између осталог, позива се цео свет да се сваки 11. Јул обележа...

 • Teorija zavjere
Manipulisanje činjenicama 15.04.2024

Glas Srpske: Ivanišević: Činjenicama napasti falsifikat u Generalnoj skupštini UN

Predstavnik Srbije pred Generalnom skupštinom UN, kada se tamo bude raspravljalo o rezoluciji o Srebrenici, ne treba da iznosi nikakvu odbranu već sam...

 • Manipulisanje činjenicama
Teorija zavjere 15.04.2024

RT Balkan: Živadin Jovanović o rezoluciji o Srebrenici: Šolc bi da Srbe prikaže gorim od nacista

Zapad smatra da srpski narod nije vredan postojanja i poštovanja već je svetski parija, ocenjuje nekadašnji šef nekadašnji ministar spoljnih poslova J...

 • Teorija zavjere
Teorija zavjere 01.04.2024

Novosti: ЕКСКЛУЗИВНО: Шта пише у резолуцији коју у УН босански муслимани спремају са Западом? Жигосање Срба у седам тачака

У ТЕКСТУ контроверзне резолуције коју босански муслимани спремају са западним државама, између осталог, позива се цео свет да се сваки 11. Јул обележа...

 • Teorija zavjere
Teorija zavjere 23.10.2020

Pravda: ШОЈГУ ЗАХТЕВА ДА СЕ ФИНАЛИЗУЈЕ АМ-17! Ово је моћна јуришна пушка којом ће бити наоружани пилоти руских ловаца СУ-35 и СУ-57! (ВИДЕО)

Према званичном руском одбрамбеном листу Краснаја звезда, на недавном Форуму "Војска-2020", руски министар одбране Сергеј Шојгу затражио је од компани...

 • Teorija zavjere
Teorija zavjere 02.04.2024

Kosovo Online: Novosti: Rezolucija o Srebrenici opasan plan usmeren protiv Srbije

Rezolucija o Srebrenici, čije usvajanje bošnjački deo BiH na čelu sa amasadorom Zlatkom Lagumdžijom uz pomoć Zapada želi da progura u Skupštini Ujedi...

 • Teorija zavjere
Manipulisanje činjenicama 15.04.2024

Srna: ЧИЊЕНИЦАМА НАПАСТИ ФАЛСИФИКАТ У ГЕНЕРАЛНОЈ СКУПШТИНИ

БЕОГРАД, 15. АПРИЛА /СРНА/ - Представник Србије пред Генералном скупштином УН, када се тамо буде расправљало о резолуцији о Сребреници, не треба да из...

 • Manipulisanje činjenicama
Teorija zavjere 02.04.2024

Alo: NE PADA SNEG DA... Otkrivamo šta je pravi cilj pokušaja da se izglasa rezolucija o navodnom genocidu u Srebrenici u UN

Cilj rezolucije o Srebrenici je da se obesmisle Holokaust i svi pravi genocidi koji su se desili u svetu, a o njima nije donošena nikakva rezolucija.

 • Teorija zavjere
Teorija zavjere 02.04.2024

Insajder (.in): Evo šta piše u Rezoluciji o Srebrenici koja bi se trebala naći pred Skupštinom UN 27. aprila

Rezolucija o Srebrenici, čije usvajanje bošnjački dio misije BiH na čelu sa ambasadorom Zlatkom Lagumdžijom uz pomoć Zapada, želi da progura u Skupšti...

 • Teorija zavjere
Teorija zavjere 02.04.2024

Skener info: Evo šta piše u Rezoluciji o Srebrenici koja bi se trebala naći pred Skupštinom UN 27. aprila

Rezolucija o Srebrenici, čije usvajanje bošnjački dio misije BiH na čelu sa ambasadorom Zlatkom Lagumdžijom uz pomoć Zapada, želi da progura u Skupšti...

 • Teorija zavjere
Teorija zavjere 02.04.2024

Kurir: VELIKA PRETNJA ZA SRBIJU I REPUBLIKU SRPSKU: Šta piše u Rezoluciji o Srebrenici koja je pripremljena za Generalnu skupštinu UN

Rezolucija o Srebrenici, čije usvajanje bošnjački deo misije Bosne i Hercegovine na čelu sa ambasadorom Zlatkom Lagumdžijom uz pomoć Zapada, želi da p...

 • Teorija zavjere
Teorija zavjere 02.04.2024

Info BG: OPASAN PLAN CEO – EKSKLUZIVNO: Šta piše u Rezoluciji koja je pripremljenaza generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija 27. aprila

REZOLUCIJA o Srebrenici, čije usvajanje bošnjački deo misije Bosne i Hercegovine na čelu sa ambasadorom Zlatkom Lagumdžijom uz pomoć Zapada, želi da p...

 • Teorija zavjere
Teorija zavjere 03.04.2024

Lajk (.rs): NE PADA SNEG DA… Otkrivamo šta je pravi cilj pokušaja da se izglasa rezolucija o navodnom genocidu u Srebrenici u UN

Ova rečenica marketinškog stručnjaka i političkog analitičara Nebojše Krstića, kojom komentariše plan da se u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija...

 • Teorija zavjere
Teorija zavjere 02.04.2024

Nacionalist (.com): OPASAN PLAN CEO – EKSKLUZIVNO: Šta piše u Rezoluciji koja je pripremljenaza generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija 27. aprila

REZOLUCIJA o Srebrenici, čije usvajanje bošnjački deo misije Bosne i Hercegovine na čelu sa ambasadorom Zlatkom Lagumdžijom uz pomoć Zapada, želi da...

 • Teorija zavjere
Teorija zavjere 04.04.2024

RTRS: Šta povezuje Rezoluciju o Srebrenici i Šmitove poteze? (VIDEO)

Opasan plan kolektivnog Zapada! Uveliko se priprema rezolucija o Srebrenici. Plan je, nemetanjem teze, kako je Republika Srpska navodno zasnovana na g...

 • Teorija zavjere
Manipulisanje činjenicama 11.03.2024

RTRS: Grajf: Јednostrani narativi ne vode ka pomirenju

Predsjednik Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine Gideon Grajf izjavio j...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 11.03.2024

Glas Srpske: Грајф: Једнострани наративи не воде ка помирењу

ТЕЛ АВИВ - Предсједник Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године Гидеон Грај...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 11.03.2024

RTV Doboj: Grajf: Јednostrani narativi ne vode ka pomirenju

Predsjednik Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine Gideon Grajf izjavio j...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 11.03.2024

Srna: ГРАЈФ: ЈЕДНОСТРАНИ НАРАТИВИ НЕ ВОДЕ КА ПОМИРЕЊУ

ТЕЛ АВИВ, 10. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. го...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 11.03.2024

Argumenti: Grajf: Jednostrani narativi ne vode ka pomirenju

Predsjednik Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine Gideon Grajf izjavio j...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 11.03.2024

Palelive: Грајф: Једнострани наративи не воде ка помирењу

ТЕЛ АВИВ – Предсједник Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године Гидеон Грајф...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 31.03.2024

RTRS: Kojić: Rezolucijom o Srebrenci stranci "peru ruke" zbog razbijanja Јugoslavije

Najave da će u Generalnoj skupštini UN biti raspravljano o novoj rezoluciji o Srebrenici dokaz su da stranci čine sve kako bi "oprali ruke" od odgovor...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

Srna: УКОЛИКО РЕЗОЛУЦИЈА БУДЕ УСВОЈЕНА, СЛИЈЕДИ МИРАН РАЗЛАЗ

МОСТАР, 16. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је, уколико буде усвојена нова резолуција о Сребреници у Генералн...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.04.2024

IS Radio: Додик: Уколико резолуција буде усвојена, слиједи миран разлаз

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је да је, уколико буде усвојена нова резолуција о Сребреници у Генералној скупштини УН, онда једин...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 17.04.2024

Srna: РЕЗОЛУЦИЈА О СРЕБРЕНИЦИ ДАЈЕ ПРИОРИТЕТ ПАТЊИ ЈЕДНЕ ГРУПЕ У БиХ

БЕОГРАД, 17. АПРИЛА /СРНА/ - Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић оцијенио је да је резолуција о Сребреници у Генералној скупштини УН непромишљена и при...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 17.04.2024

RTRS: Ђурић: Резолуција о Сребреници даје приоритет патњи једне групе у БиХ

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић оцијенио је да је резолуција о Сребреници у Генералној скупштини УН непромишљена и пријети да поткопа колективно ра...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 18.04.2024

Threads profili: Efraim Zurof: U Srebrenici nije bio genocid, predložena rezolucija je čista politika

Efraim Zurof: U Srebrenici nije bio genocid, predložena rezolucija je čista politika

 • Manipulisanje činjenicama