Raskrinkavanje.ba

Galerija nepovezanih fotografija kao “dokaz” o štetnosti vakcina protiv Covid-19

Facebookom kruži galerija s 20 fotografija potpuno različitih i nepovezanih slučajeva zdravstvenih stanja za koje se tvrdi da su posljedica vakcinacije protiv Covid-19. Kako je Raskrinkavanje utvrdilo u pet od 20 slučajeva, za takve tvrdnje ne postoje nikakvi dokazi.

Foto: Freepik

Na Facebooku je 14.3.2023. godine objavljena galerija s više od 20 fotografija koje navodno predstavljaju primjere posljedica vakcinisanja protiv Covid-19. Uznemirujuće fotografije prikazuju različita zdravstvena stanja, poput amputiranih ekstremiteta, teških oblika osipa i tjelesnih rana, gušenja, kao i primjere vijesti o smrtnim slučajevima.

U opisu se tvrdi da su prikazani slučajevi posljedice “eksperimentalne genetske terapije”, kako se naziva vakcina protiv Covid-19. Navodi se i da su “ludi teoretičari zavjera neumorno upozoravali prethodne tri godine”.

Side effects of COVID19 vaccination
Stvarni ljudi, stvarne smrti, stvarne žive rane, stvarne bolesti...
Ovo su posljedice eksperimentalne genetske terepije, na koje smo mi, ludi teoretičari zavjera neumorno upozoravali prethodne tri godine...

Sudeći po detaljnoj analizi pet od 20 objavljenih primjera koja slijedi u nastavku ovog teksta, slučajevi s fotografija uglavnom ne prikazuju posljedice vakcinacije protiv koronavirusa.

Kanadski tinejdžeri