Raskrinkavanje.ba

Izmišljeni urolozi, lažne preporuke i lažni lijekovi protiv upale prostate 

Na web stranicama koje izgledaju kao portali posvećeni zdravlju, nepostojeći “iskusni urolog” promoviše preparat protiv upale prostate. 

Foto: Freepik

Na web stranici koja izgleda kao kredibilan portal posvećen medicinskim temama pod nazivom Zdravnik info, 11. maja 2023. godine objavljen je navodni intervju s “dr Damirom Sofićem, iskusnim urologom”. U naslovu je navedeno da za upalu prostate postoji rješenje koje nije dostupno svima. U nastavku se dalje navodi da je “hiljade muškaraca prošle godine umrlo od upale prostate”. 

Na pitanje “novinara” zašto doktori nailaze na poteškoće prilikom liječenja ove bolesti, “doktor Softić” navodno odgovara da muškarci obično odu doktoru kad je već kasno te da im doktor onda propiše neke lijekove koje ne uzimaju redovno. Navodi se i da je najopasnija karakteristika ove bolesti što ne prolazi vremenom te se može razviti u adenom prostate ili maligni tumor ukoliko se ne liječi. 

“Dr Softić”, koji je i “načelnik Odeljenja za urologiju na klinici”, navodno kaže da radi na tome da pomogne svakom muškarcu koji pati od upale prostate te da je uspio da uspostavi sistem distribucije novog preparata koji potpuno može olakšati upalu prostate i sve komplikacije koje nastaju zbog nje. Preparat se zove ProstaNormal, navodno potpuno olakšava upalu prostate u bilo kojoj fazi, a razvili su ga “vodeći urolozi i naučnici”.

Kao što sam ranije rekao, ovu formulu su razvili nezavisni stručnjaci i trenutno se proizvodnja vrši u naučnom Centru za zdravlje i medicinu u Srbiji i ubrzo će se proširiti. Ovo je razlog zbog kojeg je proizvod dostupan samo preko posebnih programa .

U “intervjuu” se nalazi i obrazac za narudžbu uz navod da je proizvod moguće kupiti u naredna dva dana uz popust od 50 posto.