Teorije zavjere o adrenohromu: “Bivši sotonista” i stare dezinformacije

Na Facebooku se ponovo dijeli videosnimak iz 2021. godine u kojem navodni bivši sotonista tvrdi kako se adrenohrom dobija mučenjem djece te da su svjetske elite planirale pandemiju Covid-19 s ciljem depopulacije planete.

Foto: Raskrinkavanje.ba

Na YouTube kanalu Kyrios Books 14.9.2021. godine objavljen je videosnimak opremljen naslovom “Bivši sotonist svjedoči: Moj susret s grupom Bildeberg i Billom Gatesom”.

 

Foto: Screenshot YouTube kanal Kyrios Books

U opisu je navedeno da na snimku razgovaraju “bivši sotonist i veliki crni mag” Zachary i katolički svećenik Peregrino.

U snimku, koji je na engleskom jeziku i s titlovima na našem jeziku, Zachary tvrdi da se želio priključiti “novom sotonskom savezu” te je opisao sastanak tog saveza kojem je, prema njegovim riječima, prisustvovao i Bill Gates. 

Zachary je naveo da je tokom navodnog susreta Gates naredio prisutnim da ispiju piće koje je bilo adrenohrom. Na pitanje voditelja šta je to, Zachary je izjavio sljedeće (na snimku od 4:40):

Adrenokrom je kemikalija koja je u dječijim tijelima, to su adrenalin i krv i kad su užasnuti tijelo ih otpušta i tada ih filtritaju, običavali su preko bronce, a sada preko zlata i srebra. Mučeći djecu? Da, mučeći djecu, naposlijetku do smrti. I tada naprave to u kemikaliju, i možeš je popiti ili ubrizgati. 

Na 5:21 minuti snimka umetnut je isječak u kojem govori Robert David Steele, američki političar. Bez preciziranja o tome kad se i šta tačno desilo i bez prezentovanja bilo kakvih dokaza, Steele navodi da u SAD-u neki roditelji “prave djecu kako bi ih prodali” ili se djeca uvoze avionom. Sve to dovodi u vezu s adrehonromom.

Ovo je istražni sud i sa ogromnom energijom i inteligencijom svi smo skupljeni zajedno i želim samo reći da kao roditelj i domoljub aposolutno sam bijesan zbog toga što smo dopustili da nam se dogodi djeci. Čovječanstvo je suđeno po tome kako tretira najslabijeg člana društva. Ova djeca nisu samo oteta, a u nekim slučajevima s pomoću obitelji koja zarađuju na njima. Imamo u SAD-u ljude koji prave djecu kako bi ih prodali, nemaju rodnog lista, što znači lakše ih je ubiti i nitko ne pita gdje su. Također se uvoze djeca avionom, opet djeca koja nemaju nikakvu dokumentaciju. Nije samo dječije ropstvo ili seksualno iskorištavanje, to je također dječije mučenje. Imate adrenaliziranu krv i cijelu ceremoniju pijenja krvi sotonističkog svijeta.
 

U nastavku ovog intervjua voditelj je zatražio od sagovornika mišljenje o pandemiji Covid-19, Billu Gatesu, maskama i “zatvaranjima”. 

Uz navode o tome da je tema “sotonističkog” sastanka bila kontrola populacije i provođenje “Novog svjetskog poretka”, rekao je da je pandemija bila način da se ti ciljevi ostvare. Precizirao je da je to bilo “na ovom posebnom sastanku Bildeberga”.

Zachary: Da, oni su govorili o stvaranju pandemije, više od jedne ako mogu. Neke za koju niko ne bi posumnjao da je stvorena, da izgleda prirodno.
Voditelj: Što je bio cilj ove pandemije?
Zachary: Da se ubije veći dio populacije na svijetu. Manja mjesta su lakša za kontrolu.
Voditelj: Znači, Bill Gates je na sastanku na kojem si prisustvovao govorio o stvaranju pandemije
Zachary: Da
Voditelj: Nakon pandemije, čak i da ima manje ljudi, na svijetu i dalje ima 7 milijardi ljudi. Jesu li dali neku naznaku kako kontrolirati sve te ljude?
Zachary: Rekli su da u trenutku kada budemo imali pandemiju, određena pravila se trebaju aktivirati. Npr. da ne možemo putovati. Netko je dobacio da ćemo morati nositi maske, rukavice ili posebnu odjeću ili da se ne može napustiti dom, ili definitivno putovati u druge zemlje. Određeni poslovi bi stavljeni na rizik, želiš da se svi podlože tome i ljudi moraju znati da ako se “ne ponašaju ispravno” onda postoje ozbiljne posljedice.


Analizirani videosnimak završava navodima voditelja o tome da je u jednoj emisiji čuo kako će kanadska vlada da nasilno nametne kampove za sve one koji se ne pridržavaju antipandemijskih mjera.

Upravo sam vidio na “Daven Cullen showu” da kanadska vlada već gleda nasilno nametnuti kampove za sve koji ne žele sudjelovati u svim zatvaranjima, koji dolaze u sljedećem valu, za one koji se ne drže razmaka, da će u suštini biti re-edukativni kampovi za one koji ne prihvate nove mjere i ne podlože im se. 

Identičan videosnimak dijelio se na Facebooku 2021. godine (1, 2), a na istoj društvenoj mreži objavljen je u nešto kraćoj verziji 8.9.2023. godine na stranici Fra Bože Radoš. Snimak je na toj stranici do vremena pisanja ove analize ostvario 107.000 prikaza, 1.600 reakcija te je podijeljen 1.400 puta.

Šta su činjenice o adrenohromu?

Analizirani videosnimak izvorno je objavljen 27.10.2020. godine na stranici PadrePeregrino.

“Zavjerološke” tvrdnje o zlostavljanju djece za potrebe dobijanja adrenohroma dijele se od sredine 2019. godine i na Facebook profilima, grupama i stranicama iz regije, o čemu je Raskrinkavanje pisalo u analizi objavljenoj 29.4.2021. godine. 

Pobornici/e QAnon teorije zavjere vjeruju da su oteta djeca širom svijeta podvrgnuta mučenju na različite načine kako bi se iz njihovih žlijezda dobio adrenohrom, koji pripadnici/e “svjetske elite” koriste za podmlađivanje.

Adrenohrom je hemijsko jedinjenje koje se dobija oksidacijom adrenalina, ali ne postoje nikakvi dokazi da se proizvodi mučenjem djece niti da se koristi u svrhe podmlađivanja.  

Njegova stvarna primjena vezuje se za zaustavljanje krvarenja, a proizvodi se sintetički. O adrenohromu je pisao naš partnerski portal Fake News Tragač u analizi 6.5.2020. Istaknuto je da se ova hemikalija tada mogla kupiti na internetu po cijeni od 117 eura za ampulu od 25 mg.

Adrenohrom kao droga koja se dobija iz žlijezda mučene djece prvi je put pomenut u romanu Huntera S. Thompsona “Strah i prijezir u Las Vegasu” iz 1971. godine, u dijalogu dvojice likova. Istoimeni film po ovoj knjizi snimljen je 1998. godine. O teorijama zavjere koje “objašnjavaju” ovu “drogu” detaljnije je pisao naš partnerski portal Faktograf iz Hrvatske u analizi koju možete čitati na linku ovdje.

Raskrinkavanje je takođe u više analiza pisalo o netačnim navodima koji se vezuju uz adrenohrom (1, 2, 3).

Ko je Robert David Steele?

Robert David Steele, čija je izjava umetnuta u analizirani snimak, bio je američki političar i teoretičar zavjere koji je preminuo 2021. godine. Kako pokazuje pretraga, organizovao je različite skupove na kojima je iznosio netačnosti o pandemiji Covid-19, ali bio je poznat i po teoriji zavjere da NASA otetu djecu šalje na Mars.
Njegovi navodi u analiziranom videosnimku o mučenju djece i adrenohromu takođe su dio “zavjerološkog” narativa o “eliti” koja otima i muči djecu da dobije ovu “drogu”.

Isječak koji je umetnut u videosnimak zapravo je dio snimka koji je objavljen na YouTube kanalu Freelatvia 8.6.2018. godine. Riječ je o izjavi koju je Robert David Steele dao pred organizacijom koja se naziva Internacionalni tribunal za prirodnu pravdu. (eng. The International Tribunal for Natural Justice). Kako je The Observers pisao u analizi objavljenoj 2021. godine, radi se o organizaciji sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu koja često dijeli teorije zavjere. Članovi tvrde, naprimjer, da 5G doprinosi širenju bolesti Covid-19, što nije tačno.

“Planirana” pandemija je teorija zavjere

Planirana pandemija Covid-19 jedna je od raširenih teorija zavjere. Raskrinkavanje je u brojnim analizama pisalo o tome da ne postoje nikakve činjenice koje bi dokazale da je pandemija dio bilo kakvog plana (1, 2, 3, 4, 5).

Još od samog početka pandemije na društvenim mrežama dijelile su se tvrdnje da je planirana s ciljem depopulacije planete. Sredstva kojima se navodna depopulacija trebala izvršiti varirala su u zavisnosti od “zavjerološke” grupe - jedni su tvrdili da je sam virus zapravo sredstvo depopulacije, a drugi da su vakcine protiv njega način da se ostvari depopulacija. U oba slučaja, riječ je o neosnovanim navodima za koje niko nije dao uvjerljive dokaze.

Raskrinkavanje je u više analiza tokom prethodnih godina pisalo o teoriji zavjere o depopulaciji i načinima na koje se ona dijelila našim govornim područjem (1, 2, 3, 4, 5, 6).

Bilderberg grupa, o kojoj se govori u analiziranom videosnimku, zapravo je naziv za godišnje sastanke grupe političkih predstavnika i različitih eksperata Evrope i Sjeverne Amerike. Sastanci ove grupe su neformalni i zatvoreni za javnost. Pobornici/e teorija zavjere u ovim sastancima često vide “inspiraciju” za netačne narative o tome da Bilderberg grupa želi uvesti “Novi svjetski poredak”. Činjenica je da ova grupa, osnovana 1954. godine s ciljem sprečavanja novog svjetskog rata, zapravo organizuje sastanke na kojima se razgovara o važnim globalnim pitanjima. Kako je navedeno na internet-stranici ove grupe, ti sastanci nemaju zvanični karakter, što znači da bilo kakvi dogovori koje postignu nisu obavezujući.

Je li Kanada napravila kampove za neposlušne u pandemiji?

Tvrdnja da će “kanadska vlada da nasilno nametne kampove za sve one koji se ne pridržavaju antipandemijskih mjera” dijelila se 2020. godine u različitim medijima i na društvenim mrežama u Kanadi. Tvrdnja je netačna i neutemeljena.

Patty Hajdu, tadašnja ministrica kanadskog Ministarstva zdravlja, demantovala je 2020. godine navode o kampovima za one koji ne poštuju mjere za suzbijanje pandemije, objavio je CBS News. Ovi su kampovi, ili planovi da se naprave, izmišljeni.

Shodno navedenim činjenicama, tvrdnju da postoji organizovano otimanje i mučenje djece da bi se dobio adrenohrom za podmlađivanje “elita” ocjenjujemo kao teoriju zavjere. Istu ocjenu dajemo tvrdnjama da je pandemija Covid-19 planirana s ciljem depopulacije planete te da je kanadska vlada planirala napraviti kampove za one koji se ne pridržavaju antipandemijskih mjera.

(Raskrinkavanje.ba)

Autor: Mladen Lakić Objavljeno: 03. 10. 2023 | Zadnji put osvježeno: prije 2 mjeseca

Posljednje objavljene analize

Teorija zavjere
Tajno “trovanje” fiskalnim računima je teorija zavjere

Fiskalni računi mogu sadržavati jedinjenje koje se dovodi u vezu s ozbiljni...

Teorija zavjere
Lažna vijest
Na viralnom snimku nije Ronaldo sa palestinskom zastavom

Videosnimak koji se na Facebooku dijeli uz implikacije da prikazuje nogomet...

Lažna vijest
Prenošenje lažnih vijesti
Citat pripisan Hitleru nije autentičan

Izmišljeni citat Adolfa Hitlera kojim se odobravaju holokaust i antisemitiz...

Prenošenje lažnih vijesti
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me